Türkiye’nin kalkınmasının hız kazanması için önemli bölgesel projelerden biri olan Konya Ovası Projesi (KOP)’tan Niğde’nin daha verimli ve etkili yararlanabilmesi için AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu titiz bir çalışma yürütüyor. Kavaklıoğlu, yeni göletler, sulama barajları, kanallar ile yörenin suya hasretini dindirecek projeler ile Niğde’den dışarıya göçü durdurmaya kararlı olduklarını vurguladı.

 

Önceki gün KOP kapsamında yapılması için talep edilen gölet ve sulama projeleriyle ilgili İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ile Mecliste bir toplantı gerçekleştiren Kavaklıoğlu, 2012 yılı programına Niğde’den daha fazla yatırımın yer almasının takipçisi ve destekçisi olarak yoğun temasların startını verdi. Önce Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüşen daha Kavaklıoğlu, daha sonra TBMM kulisinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir görüşme gerçekleştirerek öncelikleri ve beklentileri aktardı. Bakan Yılmaz’a ve Babaoğlu’na ilgilerinden ötürü teşekkür eden Kavaklıoğlu, bu yatırım döneminin Niğde için önceki dönemlere göre daha verimli olmasını umduklarını ifade etti.

 

“Göçü durdurmak için daha fazla tarımsal yatırım”

Niğde’nin tarımsal kalkınmasına büyük katkılar sağlayacak projelerin hazır olduğunun altını çizen Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Niğde için tarımsal sulama hayati öneme sahip. Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgileniyoruz. Ekonomisi tarıma bağlı olan memleketimizin tarımsal sulama konusunda daha fazla yatırıma ihtiyacı var. Şu anda üreticimiz mevcut su kaynakları ile faaliyetlerini sürdürmektedirler. Bu nedenle Niğde olarak KOP’tan daha fazla yatırımla yararlanmak ve dışarıya göçü durdurmak istiyoruz. Takipçisi ve destekçisi olduğumuz KOP kaynaklı projelerle yapılacak gölet ve kapalı sistem sulama tesisleri ile ne kadar çok üreticimizin susuz tarımdan sulu tarıma geçişine vesile olursak o kadar mutlu olacağız” dedi.

 

Milletvekili Kavaklıoğlu son olarak Niğde’nin tarımsal kalkınmasına katkı sağlaması amacıyla hazırlanan projelerin hayata geçmesiyle hem üreticinin yüzünün güleceğini hem de yeni istihdam alanları açılacağını sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim