Pazar günü yapılacak MHP Niğde İl Başkanlığı kongresi öncesi  İl Başkan Adayı Hakan Er  belde, ilçe ve merkez delegeleri ile gövde gösterisi yaptı.

 

MHP Niğde İl Başkanlığı 10. Olağan kongresinden bir gün önce Hakan Er’in işyerinde bulunan salonda toplanan yaklaşık 500 kişilik partili grup toplantıya büyük ilgi gösterdi, kalabalık salona sığmadı dışarıda takip etti.

 

Toplantıya, halen il başkanı olan Şakir Sevdi, eski il başkanlarından ve Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Çamardı İlçe Başkanı Bilal Çınar, Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Ali Yatlı,  Ulukışla İlçesi Yönetim Kurulundan   üyeler, Çiftlik İlçesi yönetim kurulundan üyeler, Niğde merkez ilçe yönetim ve delegeler, Bor Eski Belediye Başkanı Yavuz Can, Bazı Belde Belediye Başkanları, Ülkü Ocaklarını temsilen bir grup ocaklı genç ve partililer katıldı.

 

 

Toplantıda  ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Şakir Sevdi, salonda bulunan partililere duygulu bir konuşma yaptı ve delegelere itidal tavsiyesinde bulunurken, oy kullanma ve kongre sürecini anlattı.

  

İl Başkanı Şakir Sevdi’den sonra duygulu bir konuşma yapan eski il başkanı Hikmet Bekil, kongre sürecinde yaşanan haksızlıklardan bahsettikten sonra, “ …. Timsah gözünü açtı, Milliyetçi Hareket Partisinin asıl sahipleri burada, kimseye il başkanlığı, milletvekilliği miras kalmaz,  burası bir kurumdur, MHP Türk Milletinin sigortasıdır. Bu sigortaya da hep beraber sahip çıkacağız. Bu seçim şahısların seçimi değil Milliyetçi Hareket Partisinin seçimidir. Milliyetçi Hareket Partisi sıradan bir parti değil burada siyaset yapmak çok zor, hele bu salonda olmak daha zor, o yüzden herkes üzerine düşen görevi yapacak….” diyerek samimi bir konuşma ile sözlerini tamamladı. Bekil’in sözleri salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

 

Ülkü Ocakları adına  desteklerini ileten Ülkü Ocaklı bir gençte salonda bulunanlara kısa bir konuşma yaptı. Konuşma sonrasında ülkü ocaklı gençler salon dışında slogan attı ve ülkücü yemini yaptılar.

  

“Önce Allah sonra da sizlerin tercihi ile İl Başkanı burada bulanan topluluk olacaktır. “

 

İl Başkan Adayı Hakan Er ‘de toplantı da bulunan delegelere samimi bir konuşma yaptı. Hakan Er konuşmasında “ Sandık açıldığında Allah nasip ederse, sizlerin de teveccühü ile il başkanlığı buradaki topluluğun olacaktır. Bu kongrenin Milliyetçi Hareket Partisi için çok büyük önem taşıyor. Bu konuda elimizden geleni yapmamız lazım. Bu konuda Bor İlçe Başkanımıza, Çamardı İlçe Başkanımıza, Altunhisar İlçe Başkanımıza, Çifllik ve Ulukışla İlçe başkanımız şuan için yanımızda değiller ama yönetim kurulu ve delege arkadaşlarımız burada, onlara ve burada bulunan bütün delege arkadaşlarımıza, parti yönetim kurullarına teşekkürlerimi sunuyorum, kongrenin hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum .”dedi.

 

Toplantıda sorusu olanları soruları cevaplandı, kongre sırasında yapılacak prosödürler konuşuldu ve toplantının ardından tatlı yenilerek kongre de buluşmak üzere ayrıldılar.

 

 

 

Editör: TE Bilişim