AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi tarafından yapılan ortak açıklamada Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 702 adet konut ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaat İşinin 2 Nisan 2014 tarihinde ihale edileceğini belirtildi.


Açıklamada Niğde Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerekli çalışmalar ve yasal yükümlülüğün sorunsuz biçimde yerine getirilmesine rağmen yüklenici firmadan kaynaklanan aksaklık nedeniyle yeniden ihale sürecine başlamak zorunda kalındığı belirtildi. Artık sürecin hız kazandığı ve 2 Nisan’dan itibaren proje için yeni bir dönemin başlayacağı bildirildi. Ayrıca TOKİ tarafından kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği, hak sahiplerinin hesaplarına TOKİ tarafından paraların yatırılmakta olduğu ve şuana kadar 14 Milyon TL paranın yatırıldığı kaydedildi.

Niğde için çok önemli ve hayırlı bir proje

Bilindiği gibi TOKİ tarafından Niğde Efendibey Mahallesi'nde 702 adet konutun yapım işi ihalesi 15 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilmişti. 41 Milyon 480 bin TL bedelle yapılan ihalede yer teslimi 15 Ekim 2012 tarihinde yapılmış ve işin bitirileceği süre olarak 650 gün belirlenmişti. İhale sürecinde tüm şartlar yerine getirildiği halde firmanın 600 gün içerisinde 702 konutu yaparak teslim etmesi gerekirken yer tesliminden itibaren temel atmanın ötesinde inşaat işlerinin gerçekleşmediği ve bu nedenle TOKİ’nin önceki sözleşmeyi fesh ederek yeniden ihaleye çıktığı belirtildi. Açıklamada gecikme nedeniyle yeniden ihale edilmesinin tamamen yüklenici firmadan kaynaklanan aksaklıktan kaynaklandığı ifade edildi. Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi yaptıkları açıklamada Niğde için çok önemli ve hayırlı bir proje olan Kentsel Dönüşüm ve Yenileme projesindeki gecikmeden üzüntü duyulduğu ancak yeniden sürecin hızlı ve sorunsuz olması için bu kez titiz bir çalışma yürütüleceği belirtildi.

Niğde’nin cazibe merkezi olacak

Projenin hayata geçmesiyle Niğde’nin büyük bir bölümünün günümüz şartlarına göre modern bir şekilde yenilenmiş olacağı da ifade edildi. 121 Hektarlık alanda Niğde Efendi Bey, Şehitler, Şahinali, Mahallelerini kapsayan proje kapsamında 6.000 adet 60m2, 75m2, 90m2,110m2, 125 m2, 135 m2, 149m2, 190m2 den oluşan konut tipleri oluşturulacak. Ayrıca projede bağımsız ticari alanlar, 35 ve 25 metre genişliğinde bulvarlar, yürüyüş yolları çeşitli açık spor alanları, 240.000 m2 yeşil ve rekreasyon alanı, 120.000 m2’lik alanda içerisinde restaronlar, kafeler, çay bahçeleri, oturma alanları olan kent parkı olacak. Kültürel etkinliklerin rahatça yapılabilmesi için de amfi tiyatro, alış – veriş merkezi, kültür merkezi bulunacak. Projede eğitim alanları da bulunuyor. 3 adet 32 derslikli ilköğretim Okulu, 1 adet 24 Derslikli Lise Binası, 2 adet Ana Okulu binası ile bölgede yaşayacak olan insanlara fiziki olarak güzel bir Eğitim Ortama hazırlamak için çağın gerektirdiği her türlü imkân hazırlanacak. Sağlık Açısından 2 adet sağlık merkezi bölge halkının sağlık hizmetlerinden ve aile hekimliğinden en güzel şekilde yararlanması sağlanacaktır. Alanda 5 adet de camii olacak.





Editör: TE Bilişim