CHP Kemerhisar Belde Örgütü önceki akşam Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın katılımıyla Belde Binası’nın önünde zafer şöleni düzenlediler. 1000 aşkın vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Şafak, seçimlerde partisini destekleyen herkese teşekkür etti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 12 Haziran coşkusu devam ediyor. Önceki akşam Cumhuriyet Halk Partisi Kemerhisar Belde Örgütü’nün düzenlediği “Zafer Şöleni” ne 1000 aşkın partili Kemerhisarlı vatandaş katıldı.
Belde Örgüt Binası önünde toplanan ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan partililer Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın alana gelmesiyle sloganlar atarak Şafak’a desteklerini sundular.
Herkesle tek tek tokalaşan Milletvekili Şafak, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti. Daha sonra Kemerhisarlı vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Şafak, 12 Haziran seçimlerini analiz etti.
“Devrime ve CHP’ye Olan İnanç!”
Kürsüye çıkan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, partisini ezici bir çoğunlukla destekleyen Kemerhisar Halkına özel teşekkürleri ile konuşmasına başlayarak; “Kemerhisar öyle bir yer oldu ki, öyle bir yıkılmaz kale ki, değil Niğde ortalaması, Türkiye ortalamasının kat kat üstünde yüzde 52 ile CHP’ye tam destek vermiştir. En yakın rakibimiz olan AKP’nin aldığı oyun yüzde 50’sinden fazlasını alarak partimizi onurlandırmıştır. Bu sonuçlara bakarak, devrime ve CHP’ye olan inancımızla ilk yerel seçimde Kemerhisar Belediyesi’ne CHP bayrağını dikeceğimizden asla kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
“İlk Hedefimiz 25 Belediye”
CHP Milletvekili Doğan Şafak konuşmasında partililerin hız kesmeden çalışmalarına devam etmesini isteyerek; “önümüzde yerel seçimler var. Bu genel seçimlerde Türkiye’de istediğimiz sonuçları alamadık. Ama Kemerhisar gibi yerlerde elde ettiğimiz başarı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle daha güçlü muhalefetimiz ilk seçimlerde yani yerel seçimlerde başarı ile taçlanacaktır. Şimdi bizler bu inançla Niğde’de bir ilki gerçekleştirerek CHP bayrağını başta Kemerhisar, Niğde ve Bor Belediyesi olmak üzere en az 25 belediyeye dikeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki bu seçimde gösterdiğimiz eforu ve inancı yitirmeyelim” diyerek partililerinden çalışmasını istedi.
“12 Haziran’da tüm Tabuları Yıktık!”
Partisinin seçim çalışmalarını büyük bir zorlukla ve güçlü AKP İktidarı karşısında yürüttüklerini ifade eden CHP’li Doğan Şafak açıklamasında; “Öyle bir seçim düşünün ki, Niğde tarihinin en çetin seçimlerinden bir tanesiydi. Gece demeden, gündüz demeden partimize bağlı tüm organlar sürekli, tükenmez enerjisiyle çalışmaya devam etti. Devletin ve güçlü mali odakların tüm güçlerine kullanarak, bizi Niğde’de bitirmek, CHP’yi Niğde’den silmek siteyen tüm odaklara karşı partimiz çelikleşti. Her üyemiz bir sıra neferi gibi üzerine düşeni, insan üstü gayretle fazlasıyla yaptı. Bu emeğinin karşılığını sadece TBMM’ye bir milletvekili göndermekle değil, AKP’nin İç Anadolu Bölgesi’nde aldığı en düşük oy oranına çektik. Elbette bu yetmez ve yetmeyecek! Tek başına iktidara gelene kadar çalışmalarımız devam edecek. Ben yarından itibaren, fakir, yoksul ve sömürülen Niğdeli kardeşlerimin hakkını savunmak için çetin bir mücadeleye girişeceğim. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Artık Niğdeli rahat bir nefes alacak.” Diyerek, 12 Haziran seçimlerinde 3-0 diyenlerin, Niğde’de CHP’yi görememelerinin hatasını Kemerhisar’a bakınca iyi anlıyorlar dedi.
Zafer Şöleni mahalli sanatçıların partiye özgün müzik ve marşlarıyla devam ederken, havai fişek gösterisi katılanları eğlendirdi. Şölene katılan partililer gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenerek, 12 Haziran’da Niğde’den çıkan sonucu kutladılar.
12 Haziran’da gerçekleşen 24. Dönem milletvekili seçimlerinde Kemerhisar’da 1. Parti olan CHP 1887 oy alırken, AKP 1218, MHP ise 555 oy almıştı.

Editör: TE Bilişim