Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesi’nde vatandaşlar CHP’den Belediye Meclis Üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Anadolu’nun en eski antik şehirlerinden olan Kemerhisar, (Tyana) yapılan ön seçim ile Türkiye’de örnek bir demokrasi sergiliyor.


CHP Kemerhisar Belde Örgütü tarafından 27 Ekim 2012 tarihinde gerçekleşen Belediye Başkanlığı ön seçiminin ardından, bugün de CHP Kemerhisar Belediye Meclis Üyeleri için halk katılımlı bir ön seçim düzenlendi. 1107 kişiyi ön seçim için sandığa oy kullanmaya davet eden CHP Kemerhisar Belde Örgütü, vatandaşların en demokratik hakkı olan seçme ve seçilme hakkını halkın kendisinin belirlemesini istedi. On Belediye Meclis üyesinin aday olduğu seçimde beş belediye meclis üyesi halkın oyu ile belirlenmiş olacak. Oy kullanmaya davet edilen 1107 kişinin oy kullanma işleminin başladığı sabah saat 8.00’den akşam 17.00’ye kadar yoğun ilgi vardı. İki mahalle için yapılan ön seçimde oy kullanacaklar için özel bölmeler oluşturuldu. Oy kullanacak kişiler normal seçim varmış gibi kimlikleri ile sandık başına gittiler oy pusulalarını aldılar ve oylarını kullanarak oy sandıklarına attılar. Oy kullananların karışmaması için her oy kullanan belirlenen listeyi de imzalayarak oy kullanma işlemini tamamladı. Ön seçime kadınların katılımlarının daha çok olduğu dikkat çekerken seçmenlerin, yaşlı, hasta, hamile, lohusa, bebekli demeden sandıklara gitmesi de Kemerhisar halkının demokrasiye verdiği önemi belgelemiş oldu.

 

Oy verme işlemi akşam saat 17.00’de sona erdi. Oy sayma işlemi başladığı sırada CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Kemerhisar Belde Örgütü’ne gelerek vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de gerçekleştirilen ön seçimden dolayı tebrik etti.

1107 Kişinin davet edildiği seçimde seçmenler mahallelerine göre aynı anda Cumhuriyet Mahallesi için üç kişiye kadar, Tepe mahallesi için iki kişiye kadar oy kullandılar iki sandıkta toplam 697 kişi oy kullandı. Cumhuriyet Mahallesinde kullanılan 461 oyun 452’si geçerli olurken 9 oyda iptal edildi. Kullanılan oylara göre Cumhuriyet Mahallesi’nden Hamay Selçuk, DürdaneEker  ve Hasan Hüseyin Yağcı, Tepe Mahallesi’nin sandığında 236 oy kullanıldı 232 oy geçerli olurken 4 oy geçersiz oldu. Mehmet Uzkafalı  ve Mahir Şahin 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP Belediye Meclis Üyeliği kesinleşen adaylar oldular.

 

 

DEMOKRASİ ADINA KARARLILIK SERGİLİYORUZ

Daha önce ön seçimle CHP’den Belediye Başkan adaylığı belirlenen Beytullah Kirazcı; “Bende CHP Kemerhisar Belediye Başkan adayı olarak, 27 Ekim 2012 tarihinde 1650 vatandaşımızın katıldığı ön seçimde beş adayın içinde 901 oy alarak Türkiye’de 2014 Yerel Seçimlerinde belediye başkan adaylığı ön seçimle belirlenen ilk belediye başkan adayı oldum. Demokrasi konusunda Kemerhisar Kasabası olarak kararlılıkla yürüyoruz. Şu anda iki mahallede on aday ile ön seçime gittik. Cumhuriyet Mahallesinden üç aday, Tepe mahallesinden iki adayı halkın oyu ile belirlemiş olacağız. Kemerhisardemokrasi konusunda Türkiye’ye ve tüm partilere örnek olmak istiyor. Belde örgütümüzün bu konuda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Biz Türkiye’de ilki gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde genellikle ön seçimler delegeler veya üyeler ile yapılır, ama biz tamamen halka sorarak yapıyoruz. Halktan oluşturmuş olduğumuz partiden olmayan vatandaşların olduğu bir listemiz var. Davette bu listeye göre gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Siyaset,  şimdiye kadar hep masa başında delegelerle ve partililerle belirlenmiş ama halk ne diyor diye sorulmamış diyen CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı; “Halkın görüşlerini alarak Kemerhisar halkının oy verdiği kişiye sahip çıkmasını istiyoruz. Halkın kendi iradesinin yerel seçimlere yansımasını istiyoruz. Bu uygulamanın demokrasi adına tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Bu konuda bizden fikir almak isteyen tüm siyasi partilere nasıl yaptığımızı anlatabiliriz” dedi.

 

KEMERHİSARDA HALK ODAKLI YÖNETİM OLACAK

CHP Kemerhisar Belde Başkanı Mümtaz Hıraman konuyla ilgili olarak “Kemerhisar da yapmış olduğumuz bu uygulama ile örnek oluyoruz. Türkiye’de demokrasi var ise en küçük bir yerde de demokrasi olsun ve bu demokrasi devam etsin. Biz bu tür demokratik olayların büyük yerlerden küçük yerlere yayılmasını beklerdik fakat bu gerçekleşmeyince küçük yerden büyük yerlere yayılmasına öncülük edelim dedik. 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye başkan adayımızı da halkımıza sorarak gerçekleştirmiştik. Meclis Üyelerimizi de halk belirleyecek. Seçilen belediye başkanı halkın belirlediği Meclis üyeleri ile çalışarak halka hizmet edecek. Vatandaş Kemerhisar da hizmetlere bu şekilde daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Kemerhisar’da gençlerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız tüm halkımız hizmet bekliyorlar. Kemerhisar da artık halkın sesi daha gür çıkacak. Halk odaklı bir yönetim olacak” diye konuştu.

 

Kemerhisar’ın biz değerli yurttaşları tarafından bu seçimi Türkiye’nin demokrasi tarihine hediye ediyoruz diyen Beytullah Kirazcı ön seçime katılan yurttaşlarımıza ve adaylarımıza teşekkür ediyorum dedi.

 

KEMERHİSAR TÜRKİYE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Kemerhisar da uygarca ve demokratça Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir şekilde daha önce Belediye Başkan adayımızı tespit etmiştik. Aynı şekilde Belediye Meclis Üyelerimizi de Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir şekilde adaylarımızı tespit ettik. Ancak yolun yarısındayız. Asıl seçimimiz 30 Mart’ta inşallah Başkan adayımız ekibi ile birlikte bu seçimi göğüsleyecek. Bütün Niğde’nin gözü kulağı Kemerhisar da, yüzde yüz inanıyorum bu seçimi Kemerhisarda  30 Martta tekrar sonuçlandırırsak demokrasiyi tekrar taçlandıracağız Türkiye’ye ve dünyaya bir kez daha örnek vermiş olacağız. Bu ön seçimin başta AKP’ye örnek olmasını diliyor ön seçimde seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.


Seçimin ardından CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı ve CHP Kemerhisar Belediye Meclis üyeliği için seçime katılan tüm adaylar birlik beraberlik mesajı vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.





Editör: TE Bilişim