Niğde Türk Ocakları başkanı Gazi Karabulut son birkaç günde şehit sayısının 15’i bulması son iki ayda ise ellinin üstünde şehit verilmiş olmasını İmralı ve Kandil bağlantısının devam etmesi ile de ilişkili olduğunu belirtti.
 Karabulut, terör örgütünün yabancı güçler tarafından bir maşa olarak kullanıldığını ve ülkemizin bin yılı aşan kardeşliğine balta vurulduğunu belirttikten sonra şu görüşlere yer verdi:
         Türk milleti yaşadığı toprakları vatanlaştırırken o topraklara terini, emeğini ve en önemlisi kanını vererek yurt edinmiştir. Yurt edindiği toprakları da adalet mucibince yönetmiş ve hakkaniyet ölçüsünde hareket etmiştir. Bin yıla yaklaşan Anadolu topraklarındaki hakimiyeti de aynı ölçüde olmuştur. Ancak bu yüce milletin ulvi tavrını anlamayanlar veya onu yok etmek isteyenler tarihin her devrinde yeni oyunlar sahneleyerek bir kaos ortamına sürüklemek istemişlerdir.        
İşte en son yaşanan hain pusular da Türk milletini yeni buhranlara sürüklenmesi için planlanmıştır. Her ne olursa olsun bu milletin evlatları teröre ve teröriste anladığı dilden konuşacaktır. Ancak bu da etkin yasalar ve kararlı bir tutum ile gerçekleşir. Teröriste kahraman muamelesi yapanlarla görüşülecek bir husus olamaz. Demokratik özerklik küstahlığının izah götüren bir yönü bulunamaz.
Kahpece kurşunlanan vatan evlatlarına  karşı gerçekleştirilen pusulara verilecek cevap misli ile olmalı ve teröristin göreceği muamele onu yok etmek olmalıdır. Türk devletine güvenen onun adaletine sığınan gereken muameleye tabi tutulacağı gibi bu milletin askerine, polisine kurşun sıkıp ülkeyi özerklik masalı ile ayrıştıranlara da gereken cevap verilmelidir. Bu cevap da İmralı’yı susturup Kandili söndürmeden verilemez. Öyleyse terörün bitirilmesi için bütün ekonomik ve sosyal tedbirlerin yanında silahlı kuvvetlerimize gereken imkanlar sağlanmalı ve şer odakları yok edilmelidir.
Bütün bu yaşananlar neticesinde öncelikle şehit askerlerimize Allah’tan rahmet dilerken yüreği yaralı ailelerimize ve milletimize de sabırlar temenni ediyorum. 
Gazi Karabulut
Niğde Türk Ocakları Başkanı
Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı
 
Editör: TE Bilişim