Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görme engelliler için gönüllü kitap okumak isteyenlerin İstanbul Beyazıt Kütüphanesi’ne başvuruda bulunması için çağrı yaptı. Üniversitede her türlü kitabın -roman, hikâye, şiir- seslendirilmesi için gönüllüler gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda gönüllü olanların Beyazıt Devlet Kütüphanesine başvurmasını istedi. Deneme okumasında uygun görülenlere bu çalışmada yer verildiğini belirtti. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada şöyle dedi:“ İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde görme engelliler bölümünde, on sekiz yıldır, Niğdeli hemşerimiz Sabahat Varol İnsel gönüllü olarak görme engelliler için kitap okuyor. 708'inci kitabını seslendiriyor. Okuduğu kitaplarla üniversite bitirenlerin teşekkürü en büyük mutluluğu. 

                   

 Beyazıt kütüphanesinde gönüllü olmaya talip olanlar kütüphaneye başvurabilirler. Deneme okuması sonrası uygun bulunanlar görme engelliler için kitap okuyorlar. Sayın İnsel diyor ki: "Hiç düşündünüz mü, birisi sizden gözlerini ödünç almak istese verir miydiniz? Gözlerini görme engellilerle paylaşmak işte böyle bir şey "  Ve diyor ki: "Gönüllü olarak gözlerim gördüğü sürece gözlerimi paylaşmaya devam edeceğim."
   

 Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya, görme engelliler için kütüphanelerde kitap okumak adına başvurularda bulunmaya davet ediyorum”.



Editör: TE Bilişim