CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  TBMM faaliyetleri dışında Niğde'ye geldiği zaman da boş durmuyor. Ömer Fethi Gürer,  Eğitim - İş Sendikasını, Niğde Barosunu ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür'ü ziyaret etti. 


NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER,  REKTÖR VE BARO BAŞKANINA ZİYARET

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Görür ve Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek’i ziyaret etti. Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür’ü ziyarette CHP İl Başkanı Erhan Adem, CHP İlçe Başkanı Kamil Davarcı, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi İlknur, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz da yer aldı.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Üniversitesinin Niğde için önemine değindi ve Niğde’nin geleceği açısından Niğde Üniversitesi’nin gelişmesini, Tıp Fakültesi başta olmak üzere yeni birimlerle güçlenmesini istediklerini belirtti. Bor Meslek Yüksek Okulu Dericilik Bölümü’nün kapanmasından duydukları üzüntüyü ifade etti. Niğde Üniversitesi’nin,  Niğde’nin gelişimi,  kalkınması ve gelişmesindeki önemine değindi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Görür de üniversite hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmaları özetledi. Tıp Fakültesi ile ilgili devam eden süreci anlattı. Bor Meslek Yüksek Okulu Dericilik Bölümü’nün açık kalması için yapılan çalışmalara rağmen öğrenci bulunamadığı için faaliyet dışı kaldığını belirtti. Görüşmede Akkaya Baraj sorunu ve Niğde’nin sorunları hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu.

 

BARO BAŞKANINI ZİYARET

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer beraberindeki heyet ile Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek’i Baro’da ziyaret etti. Niğde İli sorunları, adalet sistemindeki son süreç ve genel konularda yapılan değerlendirmelerde Niğde için yapılması gerekenler ile hukukun üstünlüğünün önemi üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Yeni Adliye Binası yanında, yaşanan sorunlar da konuşuldu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hukukun üstünlüğü ve adaletin her yurttaş için eşit uygulanması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Baro’nun önemine değindi. Niğde için yapılacak çalışmalarda Baro katkısını önemsediklerini ifade etti. Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ziyaretten duyduğu memnuniyeti de belirterek mesleki sorunlar yanında Niğde ile ilgili de düşüncelerini belirtti.


NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER,  “ÖĞRETMENLERE BASKILAR KABUL EDİLEMEZ”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde Eğitim İş Sendikasını ziyaret etti. Sendika Şube Başkanı Timur Özkan ve yöneticileri ziyaret etti. Öğretmenlerin sorunları, ülke sorunları ile ilgili görüşmelerde CHP İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Koçkesen, İl Yöneticisi Mehmet Erdemir  ve Av. Ahmet Oğuz Özmen yer aldı. 

Niğde Eğitim İş Şube Başkanı Timur Özkan  ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek sorunlara değindi. Anayasa ile ilgili  süreç hakkında görüşlerini ifade etti. Eğitim sisteminin sıkıntılarını dile getirdi.  

N
iğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer de eğitimde yaşanan sorunlar ve baskı politikaları ile erilen durumun genel bir özetini yaptı.  Eğitimin ülke için önemine değinerek değişen eğitim politikaları ile oluşan sorunları vurguladı. ”Bu bağlamda yapılması gereken her çalışmada CHP olarak çalışıyoruz” dedi. Anayasa ile ilgili devam eden süreç hakkında da görüşlerini ifade eden Ömer Fethi Gürer,  darbe Anayasasının mutlaka değişmesini gerektiğini söyledi. “Ancak her sorunun Anayasa değişimi ile aşılacağını sanmak yanıltıcı olur ”dedi. Anayasanın ülke için önemli olduğunu ancak mevcutta var olan sorunların değişimi için ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Öğretmenlere baskılar kabul edilemez ”dedi.



Editör: TE Bilişim