14 Mayıs seçimleri öncesinde, listeler için son düzlüğe girdik diyebiliriz. Aday adaylığı başvuruları sona erdi ve partiler, listelerine son şekillerini verme hazırlıklarına başladı.Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. 14 Mayıs'ta sandıklar kurulacak ve vatandaş tercihini yapacak. Siyasi partilerde de seçime 44 gün bir süre kala hareketlilikler hızlandı. Niğde’de tüm gözlerin çevrildiği Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti’de, çok ciddi bir şekilde liste savaşı yaşandığını gözlemleniyor.

Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu

AK Parti’de 43, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP)18, İYİ Parti’de 6, Yeniden Refah Partisi’nde 8 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 2, Deva Partisi’nden de 2 ismin aday adaylığı kesinleşti.

Partilerin Milletvekili aday listelerinin 6-10 Nisan arasında Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesi öngörülüyor. Nisan ayının ortasında milletvekili kesin aday listelerinin ilan edilmesiyle propaganda dönemine geçilecek. Öte yandan AK Parti’nin Niğde’de 3-0 yapma planları doğrultusunda Cumhur İttifakı’nın adayı ve AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerini belirlemede sergileyeceği tavır ve hangi siyasileri aday göstereceği merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim