26 Aralık 2015’de gerçekleşecek olan CHP Niğde İl Kongresi’ne CHP’li gençler yayınladıkları manifestoyla tarihi bir çağrıda bulundular.

CHP’de kongre heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Gerçekleşen ilçe kongrelerinden sonra gözler il başkanlığı seçimine kenetlendi.

 

CHP’li Gençlerin oluşturduğu Eylem Örgütlenme Derneği, il örgütüne tarihi bir çağrıda bulunarak, kadın ve gençlik vurgusu yaptı.

 

Derneğin Niğde Temsilcisi Gafur Ateş tarafından deklare edilen “Gençlik Manifestosu”nda 2016 yılının Niğde’de CHP yılı olması gerektiği ifade edildi.

 

Ateş, “Gençlik Manifestosu”yla partinin ivme kazanacağını, geleceğe yön vereceğini ifade ederek, bundan sonraki tüm kademelerde ki yönetimlerin bu manifestoyla şekilleneceğini aktardı.

 

Gençliksiz Parti Düşünülemez!

 

1980 sonrası oluşan apolitik kuşak sonrası siyasetin hem niceliksel hem de niteliksel olarak güç kaybettiğini vurgulayan Gafur Ateş, manifestolarının birinci maddesinin gençlik olduğunu vurgulayarak; “ Parti içinde yapılacak tüm seçimlerde, tüm birim ve kollarda tüzüğümüzü daha ileri taşımak adına % 50 gençlik kotası talep ediyoruz. Bugün parti tüzüğümüz 1/3 oranında gençlik kotasını zorunlu tutuyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi partide gençlik çağrısı yaptığını dikkat etmek gerekiyor. Evet bu partinin 92 yıllık şanlı geçmişinde kuşaklar uyum içerisinde partinin ilerlemesi için çaba sarf ettiler. Ama bu partiye emeği geçmiş tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Artık bu partiyi gençlere teslim etmesi gerekiyor. % 50 gençlik kotası ile tecrübe aktarımı sağlanacağı gibi, gençlikte parti içinde sorumluluk almaya başlayacaktır!”

 

Çarşaf Vazgeçilmez!

 

Ateş açıklamasında; “Parti tüzüğü gerçekleşecek tüm seçimler için çarşaf liste diyor. Demokrasinin beşiği olan partimize, anti-demokratik bir dayatma olan blok liste uygulamasını kimse aklından geçirmesin! Partimizin genel merkez yönetimi bile çarşaf liste ile belirlenirken, kimse bu partinin genel merkezinin üstünde görmeye cüret etmesin! Gençlik bu partide demokrasi istiyor!”

 

Kadınlar Partiye…

 

CHP’yi diğer partilerden ayıran en önemli unsurun dinamik kadın kolları olduğunu hatırlatan Ateş; “Partimizin gurur duyulacak bir kadın kolları var! Yıllardır kurumsallaşmış, parti ile bütünleşmiş kadın kollarını yönetsel ve parti sorumluluklarında değerlendirmeyen yönetimler, kadının beceresi karşısında kaybetmeye mahkumdur! Bu partinin, bu ülkenin, bu cumhuriyetin sahibi tartışmasız kadınlardır! Kimse kadınlardan bağımsız, kimse kadınlardan habersiz bir çalışma düşünmesin! Gerçekleşecek il kongresinde Gençlik Kotası içinde değerlendirilmek üzere yönetimde ezici bir kadın temsiliyeti istiyoruz.

 

Birleştirici Rol…

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanı olmak onurlu ve şerefli bir misyonun ötesinde, cumhuriyeti kuran siyasi partinin ağır bir temsiliyetini de taşır. Bu yüzden il başkanı adayı, parti içi yarışlarda taraf olmamış, her kesimin kabul gördüğü, birleştirici bir misyona sahip olması gerekmektedir. CHP, Türkiye’nin en demokratik partisidir, diğer siyasi partilerden farklı olarak sürekli değişim ve gelişim içinde, daha iyi hizmet verebilmek için çaba sarf eder, bu eksende il başkanı bu yarışların adil ve demokratik gerçekleşmesini sağladığı gibi, hizip ve dedikodu gibi tehlikeli siyasi virüsleri partimizden uzak tutması gerekmektedir. İşte bu yüzden bizler birleştirici ve demokratik bir il başkanı istiyoruz.”

 

Sürekli Partililik İlkesi…

 

Manifesto’nun 4. Maddesinde dikkat çeken bir kavramdan bahseden Gafur Ateş, “Sürekli Partililik İlkesinin” CHP’nin tüm parti örgütleri tarafından benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Ateş açıklamasında; “ Sürekli Partililik dediğimiz kavram parti tüzüğünün üyelerimizde hayat bulması diyebiliriz. Yaptığımız her eylemde, söylediğimiz her sözde koşulsuz parti çıkarını gözetmek olarak adlandırdığımız bu kavram ile, yapılan ve düşünülen işlerin sırasıyla “Partimize ne faydası var, Fikrimize ne katkısı var, siyasi mücadelemize ne katkısı olacak” şeklinde sorularla şekillenecekti! Partiye maddi ve manevi aidatlık duygusunu geliştireceği bu kavram ile tüm üyelerimiz Sürekli Partililik ile bütünleşecektir!” dedi.

 

Değişimin Gücü…

 

Parti içi değişimin ancak yeni üyelikle şekilleneceğini ifade eden Gafur Ateş, seçilecek yeni yönetimin her ay asgari Yüzde 4 üye kazandırmakla yıl sonu itibariyle parti üye sayımızın en az % 50 artması gerektiğini aktararak, bu şekilde parti içi ayrılık ve kavgaların son bulacağını, hizip gibi tehlikeli virüslerin etkileşim alanının sıfırlanacağını vurgulayarak, yeni üye kazandırmayan yönetimler başarısızlıkla tarihe yazılacaktır dedi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim