Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nce Niğde Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda “Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliğiyle Firmaların Ar-Ge ve Yenilik Proje Kapasitelerinin Artırılması ve Sektörel Kümelenme Çalıştayı” yapıldı.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Yasin YURTMEN


Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç.Dr. Cevahir Uzkurt, program öncesinde Niğde Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Niğde OSB Toplantı salonunda gerçekleşen Calıştay da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından sanayiye ve üniversiteye yönelik verilen desteklerden Niğde’nin nasıl yararlanacağı konusu tartışıldı. Çalıştaya, Bilin ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, , İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, KOSGEB Niğde İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman, Niğde’nin yanı sıra Kırıkkale, Nevşehir, Karaman ve Aksaray’dan çok sayıda üniversite ve sanayi temsilcileri katıldı.

Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan programda, Katırcıoğlu, Niğde OSB hakkında teknik ve fiziki bilgiler verdi.

NİĞDE İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ HERKESİN ÖNCELİĞİ OLMALI

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt’ ise yaptığı konuşmada; “Niğde sanayisinin daha katma değerli ve yüksek teknolojili alanlara dönüşmesinde teknoloji geliştirme bölgesinde yapılacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ve burudan çıkacak teknoloji firmalarının önemli rol oynayacağını düşünüyorum.

Niğde için bunun gibi önemli projelerin hayata geçirilmesi hepimizin önceliği olmalıdır. Bu çerçevede Niğde için önemli ve büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesi gelişmemiz açısından oldukça önemli. Bu projeleri hep birlikte işbirliği ile hayata geçirmenin çabası içinde olmalıyız. Niğde’de yetişmiş, Niğde’nin havasını teneffüs etmiş her Niğdelinin, Niğde adına taşın altına elini koymasının bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum” dedi.


UZKURT: NİĞDEMİZ İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Genel Müdür Uzkurt, konuşmasının devamında; “Bizleri bağrından çıkaran Niğde’mize hem bir vefa borcu olarak hem de gelecek nesillerimize daha gelişmiş, müreffeh ve huzurlu bir kent bırakma sorumluluğuyla hareket etmeliyiz. Bu sorumluluk ve vefa duyusu güzel Niğdemize hizmet etmeyi bizler için hem bir görev hem de mutluluk vesilesi kılması gerekmektedir. Görevi ve pozisyonu ne olursa olsun Niğde için Niğde sevdamızı asla kaybetmememiz gerekir diye düşünüyorum. Bu nedenle Niğde için yapacağımız çok şey olduğu inancını taşıyorum. Bu anlamda hepimizin Niğde’ye sahip çıkması gerektiğini, hiç kimsenin sorumluluktan kaçma lüksünün olmadığını düşünüyorum. Söz konusu Niğde olunca birlikte hareket etmemizin önünde hiçbir engel olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt ' Niğde'de işbirliğini sağlamak üzere yeni destek mekanizmaları oluşturuyor, teknoloji geliştirme bölgeleri ve Ar-Ge merkezleri kuruyoruz. Niğde de bir teknoloji geliştirme bölgesi kuruldu. Umarım kısa sürede faaliyete geçiririz. Ayrıca ilimizde Bakanlıkla kamu-üniversite-sanayi işbirliği grubu oluşturulmuş olup; bu çalışma grubunun bir üyesi de Bakanlığımız temsilcisi olarak Niğde Üniversitesi’nden seçilmiştir. İnşallah bu arkadaşımız bu konuda bir koordinatör olarak gerekli çalışmaları başarıyla yapacaktır.  Umuyor ve inanıyorum ki,  Niğdeli sanayici, girişimci ve esnafımız bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirecektir" dedi. 


Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  programının  ardından, ÇİMSA Çimento Fabrikası ve DİTAŞ Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik AŞ. fabrikalarını ziyaret eden Uzkurt, fabrika yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretleri sırasında Araştırma ve Geliştirme çalışmalarının önemine değinen Uzkurt, daha sonra Niğde Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni ziyaret ederek, Rektör Prof.Dr. Adnan Görür ile birlikte Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. 

Cuma gününü de ilimizde geçiren Uzkurt, Organize sanayi bölgesindeki çeşitli fabrikaları da ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 












Editör: TE Bilişim