7 Haziran seçimlerinde milletvekili çıkaramayan ancak 1 Kasım seçimlerinde milletvekili çıkarma başarısını gösteren CHP’de  seçim değerlendirmeleri devam ediyor.


CHP’nin tek İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, seçim değerlendirmesini Borhaber.net muhabiri Enes Can Özmen’e değerlendirdi.

AK PARTİ EKONOMİK VE TERÖR KORKUSU ALGISI YARATTI

CHP’li Rasim Yılmaz, seçim çalışmalarına katılan partililere teşekkür ederek başladığı seçim değerlendirmesinde: CHP 1 Kasım seçimlerine birlik ve bütünlük içinde girmiştir. Bütün örgüt başarı için kenetlenmiştir, Niğde’de bu kenetlenmeyi takdir karşılamıştır. Türkiye genelinde oylarımız artarak çıktık ancak daha başarılı olabilirdi düşünüyorum. Her seçimin iç dinamikleri olur. Bence insanlar korku politikasıyla oy verdiler. Ak Parti ve yandaş yayın organları algı yaptılar. Tek başına iktidar olmaz ise Türkiye’nin başına kötü şeyler gelecek,  ekonomi daralacak, gibi ekonomik korku algısı ile terör korkusu algısı oluşturuldu ve Ak Parti bu yüzden çok oy aldı. Bu korku politikası ve tedirginlik seçimin sonucunda etkili oldu. Ama şimdi CHP’nin bir milletvekili var. Kendisi yazıları ile kitapları ile, 5 bini aşkın makalesi ile Niğde’yi çok tanıyan. Partili partisiz herkesin sorunları ile ilgilenecek. Her kesimden halkımızın sorunlarını TBMM’de hakkıyla temsil edecek bir isimdir, Ömer Fethi Gürer. Kendisine de başarılar diliyorum” dedi.

Ak Parti’den milletvekili seçilen Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen’i de tebrik eden Rasim Yılmaz açıklamasının devamında; Muhalefet olarak benim izlediğim politikaları yaklaşık 2 yıldır izliyorsunuz. Biz Niğde’de olumlu gördüğümüz işlere sırf muhalefet olsun diye muhalefetlik yapmıyoruz. Birlikte karar veriyoruz. Ben Niğde İl Genel Meclisinde tek başıma Cumhuriyet Halk Partisini temsil ediyorum. Ama sizler varsınız yanımda, büyük güçsünüz, sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim