CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve İlçe Yöneticileri ile köye gelen Gürer çiftçilerin sorunlarını dinledi. İki ayrı kahvede köy halkı ile sohbet etti. 


Çiftçilerin buğday ürününden de bu yıl gelir elde edemediklerini ifade etmeleri üzerine Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “Elma, patates, domates, kavun üreticisi dertli ama buğdayda da sorun oluşması tarımın bölgemiz için her yönü ile ciddi bir sıkıntı yaşadığını gösteriyor ”dedi. Tarımın Niğde için önemi kadar ülkemiz için de önemine dikkat çekti. Tarımda  yaşanan sorunların aşılması için hükümetin acil müdahalesi gerektiğini ifade etti.

DARBEYE KARIŞMAYANLARIN MAĞDURİYETİNİN HIZLA  GİDERİLMESİ LAZIM

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından yaşanan sürece ilişkin soruları yanıtladı. CHP olarak ülkenin birlik ve dirlik içinde olmasının önemine inandıklarını belirten Gürer  “Ülkenin kurucu partisi CHP teröre karşıdır ve terör karşısında duruşu nettir. Bu bağlamda CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her tür teröre karşı duruşumuzu sık sık dile getirmektedir.  Suçlu olan yargılanmalı ancak suçu olmayan yasal bir kuruluşla ilişkilerinden dolayı hiçbir suç olmaksızın mağdur olanların da bir an önce hakları iade edilmelidir. Yaratılan mağduriyetlerle ilgili sık mektup alıyoruz. Biz vatanımızı seviyoruz darbeye karşıyız diyorlar. Bu konuda hızlı ve kapsamlı araştırma yapılıp darbe kalkışmasında olmayanların mağduriyetleri giderilmelidir. “dedi.

"ÖNCE AÇILIM DEDİLER, AKİL ADAMLARI İLLERE GÖNDERDİLER

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Güneydoğuda bir yılda 800’ü aşan şehit sayısına vurgu yapıp, “Kıbrıs harekâtında 498 şehidimiz vardı. Ülke toprağında ise bir yılda teröre 800 şehit verdik. Bu durumun sona ermesi lazım. Çözümün adresi de TBMM olmalıdır. Bir an önce partilerin ortak çözüm önerileri ile sorunun aşılması sağlanmalıdır. Gencecik fidan gibi çocuklarımızın şehit olmasının son bulması adına CHP olarak her türlü desteği verdik vereceğiz, sorumlu hükümettir. Tüm yetkilere sahipler. İsterlerse hemen kanun çıkaracak durumdalar. Bitirdik, sona geldik gibi sözlerin ardından hep şehit haberleri geliyor. Önce açılım dediler, akil adamları illere gönderdiler. Şimdi o akil adamların bazılarını da Fetö’den tutuklayıp cezaevine koydular. İstikrar, tutarlılık, çözüme yönelik bir projeleri yok, günlük değişken kararlar ile sorunu büyüttüler. Soruna kalıcı çözüm için CHP olarak gereken her katkıyı vermeye hazırız. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Herkesin aşı işi olsun sorunlardan arınalım gelişelim istiyoruz. O nedenle terörün hangisi olursa olsun karşısındayız ve bir an önce sonlanması gerektiğini ifade ediyoruz.  Çözüm için de TBMM adres olmalı dedik demeye devam edeceğiz. Terörü tek başına hükümetün çözemediği görülmektedir. Terör için çözüm adresi TBMM olmalıdır ”dedi.

 
 
Editör: TE Bilişim