CHP’den Ulukışla Belediye Başkan Adayı olan Osman Duru, Ulukışla’da seçim irtibat merkezini açarak, çalışmalarına hız verdi.



30 Mart yerel seçimler yaklaştıkça siyasi atmosfer ısınmaya, siyasi partiler faaliyetlerine hız vermeye çalışıyor.
Yapılan ön seçimle parti üyelerinin yüzde 50 desteği ile belediye başkan adayı olan Osman Duru, dün açılışını yaptığını seçim irtibat merkezi ile Ulukışlalılara nasıl hizmet edeceğini aktarıyor.

Açılış için CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Ulukışla İlçe Başkanı Barış Özçelik ile birlikte ağırlığı kadınlardan oluşan 500’ü aşkın Ulukışlalı katıldı.

Açılış öncesi ilçe örgütünden seçim iritbat merkezinin olduğu yere kadar kol kola yürüyen partililer, birlik ve dayanışma görüntüsü verirken, açılışı yapılan merkezde büyük bir kalabalık oluşturdular.

İlçe Başkanı Barış Özçelik, konuşmasında AKP iktidarının Ulukışla’dan yıkılacağını ve birlikteliklerinin kimse yıkamayacağını ifade ederek, tüm partili, partisiz Ulukışlalı seçmenlerin Osman Duru arkasında durmasını istedi.

Baykan; Niğde Bizim…

İl Başkanı Ünal Baykan ise yaptığı kısa konuşmada tüm Niğde genelinde çalışmalarının büyük bir ivme ile devam ettiğini 30 Mart sabahı tüm sandıklarda CHP’ye evet mührünün basılacağını ifade ederek, AKP’nin bu seçimde başta Ulukışla olmak üzere Niğde ve Türkiye’de büyük bir hüsrana uğrayacağını ifade etti. Baykan son söz olarak; “Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, CHP’yi İktidara taşıyacağız” dedi.

Avşar’dan Duru’ya Tam Destek…

2009 seçimlerinde CHP’den Ulukışla Belediye Başkanı seçilen 2011 yılında istifa eden bağımsız belediye başkanı Hacı Avşar, 30 Mart seçimlerinde Osman Duru’nun arkasında olduğunu ifade ederek, “Osman kardeşimizin seçileceğinden asla şüphem yok! Bu seçimde Ulukışla’da CHP bayrağı dalgalanacak” dedi.

Dolgun; köylerden, kentlerden CHP’ye akın var…

Ulukışla’dan İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Mehmet Dolgun yaptığı kısa konuşmada partisine yoğun bir talep geldiğini ifade ederek, köylerde, kırsalda, kentlerde CHP’ye akın var diyerek; “inanıyoruz ki partimiz büyük bir başarıya imza atacak ve 30 Mart sabahı AKP’den kurtulacağız” dedi.

Osman Duru’ya Sevgi Seli…

Kürsüye çıkan CHP Ulukışla Belediye Başkan Adayı Osman Duru’ya dakikalarca yapılan tezahüratlardan sonra konuşmasına başlayabildi. Duru konuşmasında; “Yolumuz doğru, yükümüz ağır ve sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyorum. Nereye koştuğumuzu, neyi hedeflediğimizi biliyorum. Çok zor ve meşakkatli bir yoldan geçtiğimizi biliyorum! Kırmadan, dökmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan, yok saymadan, bizleri ortaklaştıran değerlerimizden ödün vermeden bir sahiplenme duygusuyla halkımızla kucaklaşmaya, örtüşmeye hazırız!” diyerek başladığı konuşmasında Ulukışla Belediyesi’nde başkanlık görevlerinden bulunan rahmetli belediye başkanlarını vurgulayarak ve halen yaşayan başkanlara saygısını göstererek verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kimsenin başarısını gölgelemeyeceklerini ifade ederek, misyonunu tamamladığında görevi bırakmaya hazır olduğunu aktardı.

Biz Sosyal Demokratız, Biz CHP’liyiz…

Duru konuşmasının sonlarında dayanışma ve paylaşma vurgusunu yaparak, proje ve çalışmalarını kamuoyuna açıklamaya devam edeceğini vurgulayarak, “Ulukışla’yı sosyal, kültürel ve siyasal anlamda bir model, bir marka yapmaya talibiz! Düğünlerde halay, cenazelerde gözyaşı, camilerimizde cemaat olacağız! Ulukışlalı olmanın ayrıcalığını, farklılığını yaratmak, toplumun tüm kesimleriyle ortak paydalarda buluşmak, bağdaşmak, kaynaşmak, kalıcı eserler bırakmak sosyal demokratların görevidir! Biz Sosyal Demokratız, Biz CHP’liyiz” dedi.

Duru konuşmasında Uluşkışla sosyo-ekonomik potansiyelini ve tarihsel mirasını büyük bir sinerji ile harekete geçireceklerini ifade ederek, Ulukışlalı, Ulukışla’ya sahip çıkacaktır” dedi.

Şafak’tan Şirk Suçlaması…

Kürsüye son olarak çıkan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, AKP’nin Müslüman bir parti olmadığını ifade ederek, “geçtiğimiz aylarda bir AKP’li vekil çıkıyor başbakanımıza dokunmak ibadettir diyor, geçtiğimiz günlerde bir AKP’li vekil çıkıyor ve Allah’ın bazı özellikleri başbakanımızda mevcut diyor! Bunlar artık alenen şirk koşuyorlar, Cenab-ı Allah’a eş koşuyorlar. Bunlar gerçek Müslüman değil!” diyerek tüm seçmenlerin sahte Müslümanlardan kurtulmak için AKP’ye tekme vurmaya davet etti.

Açılıştan Notlar…

Açılışa 500’ü aşkın Ulukışlalı katılırken, katılanların ağırlıklı olarak kadın olması dikkat çekti. Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı eşi ile katılırken, Bahçeli Belediye Başkan Adayı Erdem Al, CHP Niğde İl Genel Meclis Üyesi Adayı Rasim Yılmaz ile Niğde il örgütünden katılım gerçekleşti.

Vatandaşlar tarafından hazırlanan dövizlerde AKP iktidarını eleştiren sloganlar olması gözden kaçmadı.



 
Editör: TE Bilişim