CHP Niğde İl Başkanlığı Seçim iletişim  bürosu açtı. Yapılan konuşmalarda, hükümet ve mevcut Niğde Belediyesinin faaliyetleri eleştirildi. 


Haber-Foto-Video: Selim GÖKEL



VİDEO GÖRÜNTÜSÜ EKLENECEK...


Açılışa CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP İl Başkanı Ünal Baykan, CHP Niğde Belediye Başkan adayı Fahri Eker, Merkez İlçe Başkanı Atilla Soylu, CHP Eski Belediye Başkanı Ahmet Özmen, İlçe belde belediye başkan adayları, Partililer ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan,” Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Niğdemizin büyük bir köy olarak devam etmesinde son vermek istiyoruz. Çağdaş ve gelişmiş bir kent olması için hizmet vermeye talibiz. Sosyal bir belediyecilik anlayışı ile belediyemizi halkımız ile birlikte şeffaf bir anlayışla yönetmeye talibiz…”dedi.



Partililerin çoşkulu alkışları arasında kürsüye gelen CHP Niğde Belediye Başkanı Fahri Eker ise,” Varlık içinde, birlik içinde hep birlikte kazanacağız ve hep birlikte yöneteceğiz. Seçimlere çok zaman kalmadı. Bugün seçim büromuzu açıyoruz ama burada toplanan sevgili vatandaşlarımın gözünden görüyorum ki hepsinin yüreği seçim bürosu gibi sokak sokak, cadde cadde çalışıyor, tüm dostlar çalışıyor, bu seçimi dostlar kazanacak, halk kazanacak. . Din, dil, ırk ayırmadan bütün Niğde'ye kucaklayacağız ve Niğde'nin hak ettiği hizmeti vereceğiz. 30 Mart Niğde'nin yeni başlangıcı olacak. 30 Marttan sonra Niğde'de bambaşka şeyler olacak. Niğde Fahri Eker’i şöyle biliyor. Uzun yıllar esnaf teşkilatlarında idarecilik yaptım. Hep şunu söyledim, bu memlekette idareciliğe milli takım ruhu ile başladık. Milli takım ruhu ile devam ettireceğiz. Hiçbir zaman o veren vermeyen diye ayırmadık. Bundan sonra da Niğde Belediyesinde de aynı düşüncelerle yolumuza devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.


AYNASI İŞTİR KİŞİNİN, HER KESİM İÇİN PROJELERİMİZ VAR…


Çocuklar, Gençler, Kadınlar ve Yaşlılar için ayrı ayrı projeleri olduğunu kadınların üretime katılması için Niğde’nin en güzel çarşısını oluşturacaklarını belirten Fahri Eker, Nesob başkanlığı sırasında bir çok gencin bütün imkansızlıklara rağmen iş kurması, iş bulmasına yardımcı olduklarını belirtti. Eker;” …Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz, esnaf teşkilatında neler yaptıklarımızı sizler daha iyi biliyorsunuz. Sizlere söz veriyorum, bir çok işsizimiz işe yerleştireceğim. Bu memleket Üniversite kenti. Ancak gelin görün ki yavrularımızın kalacak yer sorunu var. Bu bölgeye gelen öğrencilerimizin kırsal kesimlerden geldiği için ekonomik sorunları var, beslenme ve kalacak yer sorunu var. Biz Türkiye’de tek olacak, yurt yapacağız ama onlar ev şeklinde olacak, evlerinde kalıyor gibi binlerce konut yapacağız. Yaşlılarımıza, evi olmayanlara da öğrenciler gibi onlara ev yapacağız, evini biz yapacağız, temizliğini biz yapacağız, sobasını biz yakacağız, iaşelerini biz vereceğiz, onların hayatlarının son döneminde mutlu yaşaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde örnekleri var.”dedi.



NİĞDENİN GELECEK 250 YILLIK PLANLARINI YAPACAĞIZ.


Eker konuşmasının devamında ; Niğdemizin ufkunu açmamız lazım, Niğde’nin gelecek 250 yılını planlamamız lazım, çocuklarımıza torunlarımıza adam gibi bir miras bırakacaksak, günü kurtarmak için değil, 250 yılın planını bugünden yapmamız lazım. Biz kaldırımı 5 yılda 4 sefer söküp, 5 sefer kaldırım yapmayı proje olarak kabul etmiyoruz. Biz 5 yılda 4 kere asfaltı söküp 5. sefer bir daha atmayacağız. Biz fakirin, fukaranın parasını rast gele harcamayacağız, harcattırmayacağız…”dedi.



İLK BİZİM DİLE GETİRDİĞİMİZ RAYLI SİSTEM PROJEMİZ VAR


Eker, konuşmasında Niğde Belediyesinin çalışmalarını eleştirdi. “ Bütçe ile övünüyor, diyorlar ki Niğde Belediyesinin bütçesini şurdan aldık, buruya getirdik. Milletin canına okudun, nerede yollar, nerede temizlik, mahallelere pislikten girilmiyor. Ana caddeleri temizliyorlar, diğer sokaklar temizlenmiyor. Ama bunları bile proje olarak sunuyorlar, Efendibey Mahallemiz var, burada yapılması gereken Kentsel Dönüşümü, bu günkü yaşanan hukuksuzlardan, bugünkü sağlanan ranttan kurtarıp, oradaki vatandaşlarımızın hak ve hukukunu koruyarak, o projeyi en güzel şekilde devam ettireceğimizin sözünü veriyorum. Niğde’de yol ve trafik sorunu var. Efendibey mahallesinden Hastaneye 45 dakikada gidebiliyorsunuz. Allah nasip ederse, Terminalden başlayıp, İlhanlı mahallesi, Efendibey, Aşağı Kayabaşı, Murat Evler, İnönü Mahallesi, Bor, Kemerhisar, Bahçeliyi kapsayacak şekilde raylı sistemi uygulayacağız. Genel Müdürü Niğdeli olan bir SÜTAŞ’a sahip çıkıp da birlerce kişiyi çalıştıran yatırımı Aksaray’a kaçırtmayacağız. Bir tek kişi bile çalışacak yatırımcıya sahip çıkacağız. Artık mahallelerde sokaklarda çocuklarımızı göremez olduk. Birazda teknolojiden dolayı evde kalıyorlar çıkmıyorlar. Yeşil alanları yok ettiler. Çünkü onların gidecekleri parklar yok. Biz geldiğimizde her mahallenin yeşillendirilmesi, park alanları, komple spor tesisleri yapacağız…”dedi.


İMAR PLANINI İPTAL ETTİLER, İSTANBUL’DAKİ ŞİRKET PARAYI CEBE KOYDU


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ise yaptığı konuşmada hükümetin uygulamalarını eleştirdi. Şafak,” 30 Mart yerel seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz. Ne dediler, İktidar ile el ele dediler. Belediye hep muhalefette biz hizmet göremiyoruz, iktidar partisinin adayına oy verirseniz onu başkan seçerseniz Niğde’yi Paris yapacağız dediler. Peki ne değişti 5 yıldır. Niğde’de 17 bin üniversite öğrencisi var, 4 bin kalacağı yurt var, 13 bin kişi yurtsuz, geçen yıl 1500 öğrenci yurt bulamadığı, ev bulamadığı için evlerine geri döndü. Niğde’de işsizlik var, teşviği sonlandırdılar. Niğde’de 4bine yakın işsiz oluştu. Niğde’nin imar sorunu var dediler. İmarı düzelttiler mi? Size bu AKP belediyesinden bir örnek vereyim. Niğde’nin imarı yok dediler. Önerge verdim, İmar planını çıkarttırdım, oysa bunlar 250 milyar lira yeniden imar yapma parası ödediler, bu milletin parası, imar planının olduğunu anladılar, ihaleyi iptal ettiler. Ama o İstanbul’daki şirket aldı parayı cebine koydu… “diyerek eleştirilerine devam etti.


Konuşmaların ardından iki bölüm halindeki seçim irtibat bürosunun kurdelaları kesilerek hizmete açıldı. Ziyaretçilere ikramlarda bulunuldu.




Editör: TE Bilişim