Seçim çalışmaları kapsamında Niğde'de parti teşkilatları ile görüşen Halıcı, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Halıcı, ulusal basının AKP hükümeti tarafından ciddi şekilde baskı altına alındığını belirterek, şunları söyledi:
''Bu hükümet ciddi bir korku altında. Koltuğu kaptırmamak için değişik yollara başvuruyor. Basını çok iyi kontrol ediyorlar. Ulusal medya böyle bir baskı altında olurken bizim için önemli olan, iletişim kuracağımız kurumlar yerel medyadır. Bir hükümet, ulusal medyaya ne kadar hakim olursa olsun yerel medyaya hakim olamaz. Buna ne bütçesi ne de zamanı yoktur. Düşündüklerimizi, programlarımızı, vaatlerimizi, açıklamalarımızı yerel medyaya yansıtmamız gerekiyor.''
CHP'nin Türkiye'nin en önemli ve köklü partilerinden biri olduğunu ifade eden Halıcı, ''Her parti kendi içerisinde yenilenebilir. Bu yenilenme, daha önce emek vermiş, çaba göstermiş hiçbir arkadaşımızın, büyüğümüzün dışlanması anlamına gelmez. Son gelişmelerden sonra CHP'de bazı kesimler tarafından bölünme, parçalanma beklentileri oldu. Bizler bazı sağ partiler gibi biat kültüründen gelmedik. Biz her şeyi araştıran, soran, her şeyi kabul etmeyen kişilerden oluşan bir partiyiz'' diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim