AK Parti milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Niğde ve Bor’da bazı ziyaret ve vatandaş toplantıları gerçekleştirdiler. Sabah Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet törenine katılan adaylar daha sonra da bazı resmi daireleri ziyaret ederek çalışanlara kendilerini tanıttılar. Adaylar daha sonra da Niğde Üniversitesine geçerek burada üniversitede görev yapan memurları ziyaret ettiler ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyeleri ile bir toplantı yaptılar. Toplantıda öğretim üyeleri adaylara Niğde ile ilgili düşünce ve projeleri sorarken Kavaklıoğlu ve Selvi de 12 Haziran sonrası Niğde ölçeğinde gerçekleştirecekleri çalışmalarla ilgili öğretim üyelerinin görüş ve önerilerini aldılar. Programında devamında ise Bor’da bazı esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret vardı. Akşam ise AK Partililer Bor’da türbe önünde bir miting gerçekleştirdiler.
 
Bor’da oy patlaması olacak
Bor Türbe önünde gerçekleşen mitinge ise ilgi oldukça büyüktü. Yüzlerce kişinin katıldığı coşkulu miting AK Parti’nin adeta Bor’daki gövde gösterisi olurken oluşan yoğun ilgiye ilişkin “Borluların Alpaslan Kavaklıoğlu etrafında bir araya gelmiş durumda olduğu” şeklinde değerlendirmeler de yapıldı. Alpaslan Kavaklıoğlu’nun aday olmasının neticesinde her kesimden Borluların yoğun teveccüh göstererek AK Parti’ye destek verecekleri ve 12 Haziran’da sandıkta Bor’da oy patlaması olacağı da ifade edildi. Bor türbe önünde gerçekleşen mitingde milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Erdoğan Özegen’in yanı sıra, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve AK Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun da birer konuşma yaptılar.
 
Kavaklıoğlu: “Niğde önemli bir çıkış yakalayacak”
Alpaslan Kavaklıoğlu konuşmalarında bu yola makam, mevki için değil millete hizmetkârlık etmek için çıktıklarını vurgulayarak 13 Haziran’dan itibaren başlatacakları çalışmalarla Niğde’ye önemli bir çıkış yaşatmak istediklerini belirtti. Kavaklıoğlu ayrıca “Yatırımları buraya çekmek ve istihdam sorununa çıkış aramak için projelerimiz var. Niğde’nin potansiyellerini sektörel bazda projelerle aktif hale getireceğiz. Tarımdan enerjiye turizmden sanayiye projelerimiz hazır. Bu yola Niğde’yi layık olduğu konuma getirmek için gecemizi gündüzüme katmayı göze alarak çıktık. İstikrar sürdükçe ülkemizdeki güven ve ilerleme ortamı da sürecek, Niğde büyüyecek, gelişmiş marka şehirler arasında yerini alacak” dedi.
 
Selvi: “Milletin sırtını yere getirmeyeceğiz”
Ömer Selvi ise vatandaşlarla buluşmalarında Niğdelilerin kendilerini büyük sevgi ile kucakladıklarını belirterek “Bu sevgiye layık olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu milletin sırtını yere getirmemek için var gücüyle çalışacaklarını söyledi. Selvi ifadelerini şöyle sürdürdü: “Kurulduğundan beri AK kadro içinde yer alan biri olarak şunu görüyorum ki geride kalan 9 yılda vatandaşlarımızın AK Parti’ye sevgisinde azalma olmadı hatta giderek artan ve büyüyen bir sevgi var, güven var. Bu tüm Türkiye’de böyle, Niğde’nin her köşesinde böyle. Niğde halkı kadirşinas bir halk. Bizler de Niğdeli hemşerilerimize minnettarlığımızı hizmetkârlık ederek ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim