Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı tam kadro Bor’a çıkarma yaparak halkın sorunlarını dinleyip, MHP İktidarlığının çözüm önerilerini anlattılar. Halkın yoğun ilgisi gözlemlenirken Hikmet Bekil; “Esnafın sorununu çözecek olan yine halkın içinden çıkan MHP İktidarlığı’dır” dedi. 

MHP’nin Bor İlçesi gezisinde Milletvekili adaylarından Hikmet Bekil, Hüseyin Alınak, Mahide Yaramış ile birlikte İl Başkanı Şakir Sevdi, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, İl Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen ile çok sayıda partili eşlik etti.

MHP Heyeti Bor’da görüşülmedik esnaf bırakmazken, esnafın sorunları dikkatlice dinlediği gözlemlendi. Esnafın enflasyonun düşük olduğu iddia edilirken hayat pahalılığından ticaretin durma noktasına geldiği ifadeleri üzerine MHP 1. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil; “esnafın sorununu çözecek olan yine halkın içinden çıkacak MHP iktidarlığıdır. Bugün hükümet pembe tablolar çizerek, her şey güllük gülistanlık gibi gösteriyor. Oysa gerçek bambaşka, gerçek esnafın siftahsız kepenk kapattığı bir Türkiye söz konusu. Kişi başına GSMH 10 bin dolar üzerinde gösterirken hükümet aslında yandaşlarına sağladığı rahatlığı itiraf ediyor. Bugün hükümetin bu uygulamaları yüzünden sadaka kültürü devletin resmi politikası haline geldi. Hükümet seçmene kömür makarna dağıtarak oy istiyor. Ama unuttuğu bir şey var! Hükümet muhtaç ettiği Türkiye tablosunu kendi eliyle yarattı. Öyle bir durum söz konusu emekli vatandaşımız kan ağlıyor, esnafımız kan ağlıyor, öğrencimiz devlete güven duymuyor. Bizler MHP iktidarlığında karanlıkları geride bırakarak herkesin umudu olacak çözümler getireceğiz. Emeklimize insan, esnafımıza bereket, öğrencimize güven, vatandaşımızı bölünmez bir Türkiye’de yaşatacağız” dedi.

MHP Heyeti, Bor’un ticari değerini kaybettiği ifade ederek “yıllardan beri iktidarı destekleyen Bor’a reva görülen, sen bizim arka bahçemizsiniz ve ben sizi fakirleştirsem bile bana oy vereceksiniz” anlayışıdır sözleriyle “MHP Niğde’de 3'te 3 yapacak Bor ilçemiz, diğerinden farkı olmadan kalkınacaktır. Borlu 12 Haziran’da AKP’ye hak ettiği cevabı verecek hükümet Bor’dan yıkılacaktır” diyerek Borlu seçmenlerden oy istedi.

Bor’da çocuk ve kadınların büyük sevgi seli ile karşılaşan MHP’li Bekil; “MHP tek başına iktidara yürüyor. Bunda en büyük emek cefakar Anadolu kadınınındır. Bizler bu emeği yadsımadan, partisine bakmadan, her kadınımızı ve her çocuğumuzu rahat ve huzurlu bir Türkiye’de yaşatmaya söz veriyoruz” dedi.

Bor’da esnaf gezisinden sonra sokakta vatandaşla da konuşan MHP’liler daha sonra Niğde’ye dönerek seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ettiler.

Editör: TE Bilişim