Ak Parti Bor İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde konuşma yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, konuşmasında, görevinden ayrılan  Ak Parti Bor İlçe Eski Başkanı  Yavuz Ergun’dan da bahsetti.

Başkan Erat’ın İsyanı…

Başkan Erat konuşmasında; 15 Temmuz’da bir yüzük taktık ardından, bir cenaze evine taziyeye gittik ve Kayabaşı Parkta oturuyoruz. İstanbul’da yeğenim birkaç kere aradı. “ Dayı darbe oluyor galiba” dedi. Parktan çıktım. Karşımda Bor İlçe eski Emniyet Müdürü “Müdürüm bir şey mi var” … “Yok bir şey yok” dedi. Yavuz Başkanı arıyorum,  oda ben de “Gün bu gün” diyoruz. Bor Belediyesinin ışıklarını yaktırıp Niğde’ye gidiyoruz. Hanımım, kızım, yeğenim, şoförüm, Yavuz Ergun başkanım biz oradaydık.   Niğde Meydanına gittiğimizde meydanda 20 kişi vardı. Siyasilerden bir tek Emrah Özdemir başkan vardı. Buradadır ve şahittir.  Bunu niye söylüyorum.  O Emniyet Müdürü beni almaya gelmiş. O  Emniyet Müdürü 6 ay sonra Fetö’den görevden alındı. Yazık değil mi bize… Ama bugün bakıyorsunuz. Bizi Fetö ile ilgili şikayet ediyor. Allah’tan reva mı bu. Neymiş ben Bayrak Ticaret’ten alışveriş yapmışım. Ben Bayrak Ticaretten alış veriş yapmadım. İçişleri Bakanlığından soruşturma geçirdim. Neymiş Dershanenin yerini peşkeş çekmişim. Ne oldu? Savcılığa verdiniz. Her şeyimizi incelediler. Her şeye baktılar, 25 kuruş alışverişimiz yok. Dershaneyi şahitlerimiz var. 15 Temmuz’dan çok önce kilidini bile değiştirdik. Biz böyle mücadele verdik. Bu mücadelede Yavuz Başkan hep yanımdaydı. Yavuz Başkan ile bu mücadeleyi verdik. Bu mücadelenin sonunda da Belediye Başkanı olarak alnım açık karşınızdayım. Yaptığım hizmetleri bir bir saydım daha iyi hizmetleri de inşallah başaracağım” dedi ve Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun’a yaptığı mücadele ve hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Ak Parti Bor İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın yaptığı bu konuşma gündeme oturdu.

Edindiğimiz bilgi çerçevesinde kafamızda bir çok soru oluştu.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 15 Temmuz Hain Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı. Kayabaşı Parkta oturduğu sırada Bor İlçe Emniyet Müdürü tarafından tutuklanacak mıydı?

Başkan Erat’ı şikayet eden kim? Asılsız şikayette bulunan ve kripto fetöcü olduğu iddia edilen kişi!  hakkında parti organları gereken incelemeyi   yaptı mı?

Soruşturma sonucundan bir şey çıkmayacağı bilindiği halde. Üstelik Niğde’de bir çok Belediye Başkanına bu tarz şikayet olurken,  sadece Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a soruşturma izni verilmesindeki amaç nedir?

Kongre konuşmalarının büyük bölümünü oluşturan Ak Parti Bor İlçe Eski Başkanı Yavuz Ergun’un görevinden ayrılması da göz önüne  alındığında…

Bor siyasetine operasyon mu yapılıyor?
 
 
Editör: TE Bilişim