Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur Akkaya Barajınının çevre felaketine yol açmadan önlem alınmasını istedi.
CHP ilçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur Akkaya Barajı ile ilgili şu açıklamayı yaptı. “ Bor ilçemizde tarımın gelişmesi, bağ bahçelerin sulanması amacı ile yapılan Akkaya Barajı geçen sürede Niğde merkez ve Sanayi tesislerinin kirli sularının akıtılması ile tam bir sorun merkezine dönüştü. Durumun farkına varan yerel basınımız ile   Yazar Ömer Fethi Gürer ve Üniversiteden birkaç öğretim üyesi yanısıra 2002 yılında hazırlanan Niğde Raporuna imza atanların tüm çabalarına rağmen konu bir türlü çözüm bulmadı. Sonunda yıllardır konuyu gündeme taşıyanların söyledikleri her sıkıntı oluştu. Son olarak Bor ilçesi Akkaya Barajı kokusu sardı. Bor Haber.net’de Selim Gökel’in yazdığı gibi “üç maymunu”  oynayanlar ile mesele önemli olmaktan tehlike boyutuna erdi. Yetkililer bir an önce gereği yapmaları için çağrı yapıyoruz. Yine demeç toplantı laf üreterek konu geçiştirilmeyecek kadar önemlidir. Akkaya Barajı ciddi bir çevre sorunu boyutuna ermiştir. Bir an önce temizlenmesi için gerekenler yapılmalıdır. Bakanların yerel seçim öncesi verdikleri sözler vardır. Projeler önemsenirse çabuklaşır aksi taktirde laf olarak kalır. Bu sorun yalnız Bor ilçesi sorunu değil Niğde ilinin sorunudur ve herkesin meseleye ciddi biçimde dikkat kesilmesinin zamandır” dedi. Mustafa Hacı Çopur Akkaya sorunun parti olarak takipçisi olacaklarını da belirterek Bor halkını bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.
 
BOR HALKIDA TEPKİLİ
 
Akkaya Barajında gelinen nokta Bor halkınında büyük tepkisine neden oluyor. Eski İl Genel Meclis Üyesi Akif Üstün Akkaya barajı durumunu VAHİM olarak nitelendirip   Bor ilçemizin geleceği yanında insanımızında sağlığı risk altında dedi. Akif Üstün tarımla uğraşan biri olarak Akkaya Barajın sularında değişime yakınen tanık olanlardanım. Yıllarca çözüm buluyoruz diye bizleri oyaladılar. Geldiğimiz nokta çok kritik bir boyuta sorunun eriştiğini gösteriyor. Yetkililerin meseleyi geçiştirmeye kalkışmadan çözüm üretmelerinin zamanıdır. Yoksa ilçemiz yaşanmaz bir duruma doğru gitmektedir” dedi.
 
Harp-İş Sendikası eski Şube Başkanı Aptullah Tuğrul’da Barajın çevre felaketine yol açacak noktaya doğru gelmesinde gerekli dikkati göstermeyenlerin vebalinin büyük olduğunu söyleyerek seçim öncesi bakan getirip Akkaya ile ilgili açıklama yaptırmakla Akkaya temizlenmeyeceğini yetkiilerde umarım anlamışlardır”dedi
 
 Bor’da esnaflık Yapan Erdal Gevrekçi’de Akkaya Barajı sorun olduğunu biliyorduk. Bu süreçte söylenen sözlere verilen demeçlere bakarak belki yetkililer meseleye eğiliyor diye düşünüyordum ama koku ile gördük ki Akkaya   Barajı artık bölgemiz için en büyük sorun ve tehlike haline gelmiş” diye konuştu.
 
Bor Hilmi Bey Lokantası sahibi Sami Şadan Eriç’de Akkaya Barajı Bor için tehdid noktasına gelmesi bugune kadar yapılması gerekenlerin yapılmamış olması üzücüdür. Bir an önce gerekenler yapılsın “derken Pastane İşletmecisi Hüseyin Yalçın’da biz Bor yeşilliği, güzel havası ile bilirdik ama geldiğimiz nokta Bor’da yaşamanın giderek bir risk olduğunu gösteriyor. Umarım binlerce insan yaşadığı Bor ve çevresi için gereken önlemler alınır”dedi.
 
Sefa Kocagöz’de Akkaya Barajı için kirlenme var diyenleri dinlenemeyenler hepimizin sağlığı ileoynadıkları gelişmelerle görülüyor. Bu konu şelale yapmaya benzemez. Toptan bir bölgenin sorun yaşayacağı konuda duyarlı olması gerekenlerin gereğini yapmadıkları anlaşılıyor. Sokakta yayılan koku gelinen boyutun tehlikesine işaretti” diye konuştu.
 
Mustafa Gülsoy, Nihat Enginer, Davut Özer, Ahmet Mutlu, Hamit Duruş, Cengiz Talu’da durumun ertelenemeyecek boyuta erdiğini ve barajın büyük bir sorun olarak çözümlenmesi gerektiğini belirttiler.


Editör: TE Bilişim