Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MKYK Üyesi ve 24.Dönem Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil; İl Koordinasyon Kurulutoplantısında ele alınan Yük Merkez Projesi’nde kullanılan belde isminin neden “Aktaş” değil de “Andaval” olduğunu sorarken, “Doğu ve Güneydoğu’da olduğu bizim de belde isimlerimiz eskiye dönüştürülmek mi isteniyor” dedi.


“Andaval Yük Merkez Projesi” haberi “Andaval” ismi itibariyle tepki topladı. Gazetelerde yer alan “Niğde Andaval Yük Merkez Projesi kuruluyor" haberinde kasabanın “Andaval” olan eski adının proje ismi olarak kullanılması dikkat çekti.



KOORDİNASYON KURULU’NDA GÖRÜŞÜLDÜ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığı’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. Olağan Genel Toplantısı’nda, TCDD 2. Bölge Müdürü Şehabeddin Gedikli, Niğde ve çevresinde bulunan kalsit ve mozaik sektöründeki potansiyel yükün demiryolu ile taşıma, yükleme ve boşaltma işlemlerinin geniş bir sahada en ekonomik şekilde gerçekleştirilmesi için 2013 yılında programa alınan projeden “Niğde Andaval Yük Merkez Projesi” diye söz etti.

Gedikle, projenin bir an önce hayata geçirilmesi adına kamulaştırma onayı için bakanlığa teklifin sunulduğunu ifade ederken, toplantıda adı geçen projenin neden “Aktaş” değil de eski adının kullanılarak “Niğde Andaval Yük Merkez Projesi” olarak isimlendirildiğini sormak kimsenin aklına gelmedi.

“ANDAVAL”IN TERCİH EDİLMESİ MANİDAR

24.Dönem MHP Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, Valilik makamında ele alınan, TCDD 2. Bölge Müdürü Şehabeddin Gedikli’nin tanıttığı bir projede beldenin sürekli kullanılan ve bilinen ismi “Aktaş” yerine eski ismi olan “Andaval”ın tercih edilmesinin manidar olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Demokratikleşme Paketi’nin il ve ilçelere eski ismine dönüşün kapısını açtığını dile getiren Bekil, “ Niğde’de de mi eskiye dönüş söz konusu. Projede ‘Aktaş’ isminin değil de, Niğde Merkez ilçeye bağlı, Kayseri yolu üzerinde, Niğde' ye 13 km. uzaklıktaki 2 bin 200 nüfuslu beldenin eski adı olan ‘Andaval’ ın neden tercih edilerek projeye verildiği ciddi anlamda merak uyandırıyor” diye konuştu.


Andaval Yük Merkezi Projesi Haberimiz için TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim