Ak Parti Niğde İl Yönetimi Down Sendromlu çocukları ziyaret etti.

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Engelliler Başkanı Songül Çalışkan, Ak Parti İl Sosyal İşleri Başkanı, Kadın Kolları Sosyal İşleri Başkanı ve Gençlik Kolları Sosyal İşleri Başkanıyla beraber, Saruhan Eğitim Uygulama Okulunda  eğitim gören Down Sendromlu çocukları ziyaret ettiler.

 

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen; Ziyaret sebeplerinin  21 Mart tarihinin  Dünya Down Sendromu Günü olduğunu, bu günün,  Down sendromlu bireylerin daha iyi anlaşılması ve onların haklarını korumak için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, Down Sendromunun bulaşıcı bir hastalık olmadığını genetik bir farklılık olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyledi.

 

Down sendromlu çocuklarda erken ve sürekli eğitimin büyük önem taşıdığını belirten Özmen, açıklamasında şöyle dedi: Bu ziyaretimizle bir kez daha anladım ki,  onlara acıyarak bakmak yerine, onların yaptıkları ürünleri alkışlamak, bu tür bireylerin yaşama hakkına saygı göstermek ve bu konuda mücadele etmek biz siyasetçilerin en öncelikli sorumluğu olmalıdır. Biz Ak Parti olarak iktidara geldiğimizden bu yana, engelli sorunlarının aşılması konusunda çok ama çok önemli adımlar attık. Önemli yasal düzenlemeler yaptık. Bu yasal düzenlemeler ve sağlanan haklardan dolayı bir milletvekilimizin “Bu yasal düzenlemeler karşısında İnsanın Engelli olası geliyor” diye latife yapması bile bizim bu konuda nereden nereye geldiğimizi gösterir. Ancak gördüğüm o ki, bu alanda yasal düzenlemelerin olması tek başına yeterli değil. Uygulayıcıların da duyarlı olması ve bu alanda sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.

 

Okuldaki eğitim uygulamalarını da bir süre yerinde gözlemleyen Ak Parti heyeti, okuldaki eğitim uygulamalarından memnun olduklarını, öğretmenlerimizin canhıraş gayretlerinin eğitim adına umutlarını artırdıklarını dile getirdi.

 

Götürdükleri ikramlıkları çocuklara dağıttıktan sonra okuldan ayrılan Ak Parti Heyeti, Down Sendromlu ve engelli bazı çocuklarında  ailelerini ziyaret etti.

 




Editör: TE Bilişim