2014 yerel seçim heyecanı Niğde’de aday adaylarının başvuruları ile başladı. Partilerin kısaca durumunu ve Ak Parti aday adayları anketinin sonucunu açıklayalım.

 

İktidar partisi olmasından dolayı aday adayları veya adaylarının en çok merak edilen parti Ak Parti. Genel Merkez tarafından bildirilen başvurusu süresi  2 Kasım itibari ile son buldu.

 

Özellikle Niğde Belediye Başkanlığı için 13 aday adayının çıkması şaşırtıcı bulunuyor. Aday adayları arasında ilginç isimler var. Başvuru yapan 13 isim kendini tanıtma peşinde ve çok yoğun çalışıyorlar.

 

Edindiğimiz bilgiye göre bu hafta sonu temayül yoklaması var. Parti kurullarından oluşan ve isimleri gizli tutulan yaklaşık 450 isim oylama yapacak. Oylama da beş soruya cevap aranacak, bu sorulardan birisi de “Niğde Belediye Başkanının çalışmalarından memnun olup olmadıkları” sorusu ve tabi ki de 13 adaydan hangisini tercih ettikleri. Temayül yoklamasının ardından bir parti genel merkezi ve bir de özel olmak üzere iki ayrı anket düzenlenecekmiş. Milletvekillerinin  fikri, genel merkez  araştırması, kanaat önderlerinin tercihi ve elenerek  Başbakan Erdoğan’ın önüne gelen isim-ler Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı olacak. Bu süre 31 Aralık’a kadar resmen uzanabilir.

Ak Parti’nin aday adayları hele bazıları çok güzel sistemli çalışıyor. Aday adaylıklarında açıklanan projeler, adaylık sürecinde açıklanacak projeleri var. Bazıları derslerine iyi çalışmış, tatlı bir yarış var, takip ediyoruz…

Borhaber.net  anketleri her zaman ilgi çekmiştir.

Ak Parti’den 13 adayın olması fırsatını kaçıramazdık. Başka partilerin adaylarının netleşmemesi ve bu kadar aday adayları yoğunluğunun yaşanmamasından dolayı sadece Ak Parti aday adayları için anket düzenledik.

13 aday adayının ismini sıralayıp “Ak Parti’nin hangi aday adayını destekliyorsunuz?” diye sorduk.

05 Kasım 2013 – 11 Kasım 2013 tarihleri arasında yayında olan 7 günlük anketimize 10.725 oylama yapıldı. Tek bir partinin anketi olmasına rağmen bu kadar kısa sürede bu kadar oy atılması bizleri sevindirdi. Borhaber’in Facebook sayfası ve Twitter sayfalarından paylaşmamızın ardından aday adayları da paylaşımda bulununca kısa sürede 10 bin oyu aştık.

Buna göre anket sonuçlarımız şöyle oluştu.

En fazla oyu  3.454 oy ile Mansur Esen aldı.

Ardından 3.428 oy ile mevcut Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2.198 oy ile Latif Güngör ve peşinden de Sebahattin Altındağ ve diğer aday adayları  sıralandı. Bu bir internet oylaması… Yorum sizlerin… 

Seçim uzmanları bu seçimin en önemli silahının sosyal medya ve haber siteleri olduğunu söylüyorlar, bizden hatırlatması…

CHP

CHP’de ise Niğde Merkez Belediye Başkan Adayı resmen açıklanmasa da NESOB Başkanı Fahri Eker. Niğde Belediye Başkan adayı Fahri Eker’in ismi 18 Aralık’da yapılacak NESOB’un yeni binasının açılışından bir gün sonra 19 Aralık’da bir programla açıklanacak. CHP Niğde’de bazı beldelerin adaylarını açıkladı. Bor İlçe Belediye Başkan adayı ve Bahçeli Kasabası adayları belirlendi ancak resmi açıklama yapılmadı. CHP Kemerhisar’da yaklaşık bir yıl önceden ön seçimle Beytullah Kirazcı’yı belirlemişti ve iddialılar. CHP’nin iddialı durumda olduğu kasabalardan birisi de Çukurkuyu kasabası, burada seçim kazanılabilecek bir aday belirleme çalışmaları devam ediyor. CHP Niğde genelinde belirlenen başkan ve meclis üye aday adaylarını şimdiden eğitim kampına aldı.

MHP

MHP bu konuda en erken davranan parti oldu. Fikret Çıtırgı ve eski İl Başkanı Hakan Er aday adaylıklarını açıkladı. Eski MHP Milletvekili Mümin İnan’da aday adayı olmaksızın genel merkez nezdinde çalışmalar yaptı ancak  MHP genel merkezi Fikret Çıtırgı’yı aday olarak açıkladı. Çıtırgı Niğde’de çalışmalarına başladı. Mümin İnan efsanesi dindi!… Eski İl Başkanı Hakan Er mevcut durum ve seçimdeki duruşunu görüştük. Yazılmaması kaydıyla ilginç açıklamalarda bulundu. Bundan sonra izleyeceği yolu bir basın açıklaması ile yakında kamuoyuna bildireceğini iletti. MHP’nin şuan Niğde’deki tek reisi! Fikret Çıtırgı, listesini oluşturma ve kendini tanıtma çabası içerisinde. MHP, Bor’da Eski Bakan Haydar Özalp’ın oğlu Fahrettin Özalp’ı aday gösterdi. Fahrettin Özalp ismi ilçe başkanı Şefik Çalgın’ın  sürekli söylediği gibi “süprisss” bir aday oldu. Henüz resmi bir açıklama da yapılmadı.

 BBP BOR'DA SÜPRİZ PEŞİNDE

Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti, CHP ve MHP’nin adaylarının netleşmesini bekliyorlar.  Edindiğimiz bilgiye göre; BBP Bor İlçesi’nde iddialı bir aday peşinde, MHP’nin pozisyonu ve geçtiğimiz yerel seçimde Bor’da oluşan konjektür BBP’nin pek hoşuna gitmişe benziyor.

 

 

Editör: TE Bilişim