İçişleri Bakanlığı'nın maske takma zorunluluğu ile ilgili yayımladığı genelgenin ardından zabıta, polis ve jandarma ekipleri, maske takma zorunluluğuna uymayanları uyarmak ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uygulamak için denetimlere başladı. Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu yerlerde maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.

Şehir merkezinde bulunan esnaflara denetimlerine başlayan ekipler, Bor Caddesinde denetimlerini sürdürdü ve Niğde esnafını ziyaret eden ekipler, işyerlerinin uyması gereken dezenfekte ve hijyen kurallarını uygulayıp uygulamadığını kontrol ederek tespit edilen aksaklıklarla ilgili tutanak tuttu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, şehrimizde uygulamaların sıklıkla devam ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim önceliğimiz. İş yerlerimizin belirlenen kurallara uyması, vatandaşlarımızın takılması zorunlu olan maskeyi kullanması hem kendi hem de çevre sağlığını korumak için çok önemli. Vatandaşlarımızın çoğunun kurallara uyması, bilinçli bir şekilde maske ve sosyal mesafeye dikkat etmesi bizleri mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Yapılan denetimlerde maske takmayanlara para cezası uygulanacağı belirten ekipler, maskeyi doğru şekilde kullanmanın salgının kırılmasında etkili olacağını ifade ederek burunlarını kapatmayacak şekilde maske takan vatandaşları da uyardı. Ekiplerin maske, mesafe ve hijyen denetiminden duyduğu memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, denetim arttırılmasını istedi.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda denetimlerini önümüzdeki günlerde de sürdürecek.

Editör: TE Bilişim