Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Niğde il merkezinde hissedilen kötü kokunun Niğde Belediyesi’ne ait arıtma tesisi ve Akkaya Barajı’ndan kaynaklanmadığını açıkladı. Başkan Akdoğan, kötü kokunun Kızılca Deresi’ne dökülen petrol türevi kimyasal bir maddeden kaynaklanmış olabileceğinin değerlendirildiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 27 Haziran Pazartesi gecesi 02.00 sıralarında il merkezinde yoğun olarak hissedilen kötü kokunun kaynaklandığı Kızılca Deresi Taşkın Koruma İnşaatı yakınlarındaki bölgede, belediye başkan yardımcıları ve Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim görevlileri ile birlikte incelemelerde bulundu.  Başkan Akdoğan,  Niğde Belediyesi’nin Kızılca Deresi’ne evsel atık bırakmadığını belirterek, “Bu su ile belediyenin bıraktığı atık suyun bir ilgisi yok. Bu suyun üzerine petrol türevi bir kimyasal atık bırakıldığı Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü elemanları tarafından değerlendiriliyor. Bu şekilde olması, kötü kokunun sebebi gibi görünüyor. Buraya kimyasal atık bırakılması hem Niğde’nin hem Bor’un kirlenmesine, sağlık adına ciddi zararlar verilmesine neden oldu. Bu bir vatan hainliğidir. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır” dedi.

Buranın temizlenmesi ile ilgili bir çalışma başlatılacağını anlatan Başkan Akdoğan, “Bu durum Akkaya Barajına, ya da arıtma tesisine evsel veya katı atık bırakılmasından kaynaklanan bir durum değil. Buraya petrol türevi kimyasal atık bırakıldığı açıkça görülüyor. Alınan numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın laboratuvarına gönderildi. Sonuç bekleniyor” diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, doğalgaz veya içme suyunda bir sorun olmadığını da ifade ederek, “Niğdeli hemşehrilerimize geçmiş olsun temennisinde bulunmak istiyorum. Bunun temizlenmesiyle ilgili belediye olarak, özel idere olarak, çevre müdürlüğü olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız” şeklinde konuştu.



 
Editör: TE Bilişim