Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Niğde Belediyesi Hayvan Pazarını ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, burada incelemelerde bulundu. Kurbanlık hayvan satışı yapan yetiştiricilerle ve kurban almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden İl Müdürü Baş’a Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Faruk Akbulut, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman ile görevli veteriner hekimler eşlik etti.


Kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve yaşı gibi bilgilere , https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresinden veya "HaySag" mobil uygulamasından, küpe sorgulayarak erişilebileceğini belirten İl Müdürü BAŞ, Haysag uygulamasının cep telefonuna indirildikten sonra ücretsiz olarak kullanıldığını ve Bakanlığımızın bu uygulamasıyla vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarının durumlarını kolayca öğrenebileceklerini ifade etti.


İl Müdürü Baş ayrıca, “Kurban bayramı süresince İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün sorumluluk alanları içerisinde bulunan kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinin gerekli denetim ve kontrollerini ve geri dönecek hayvanlarla ilgili olarak gereken işlemleri yapmak üzere yeterli sayıda araç ve nöbetçi veteriner hekim görevlendirildiğini belirtti. Bayram boyunca veterinerlerimiz sahada olacaklar. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında sahadaki veteriner arkadaşlarımıza başvurabilirler. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı ve güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.'' dedi.

Editör: TE Bilişim