Geçtiğimiz günlerde sitemizde yayınlanan ve çok yorumlanan Sağlık Hizmetlerinde çalışan personelin promosyonları ile açıklamalara  Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen’de katıldı. 

Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı  Soner Kırman yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi. 

 

Tüm çalışanların olduğu gibi, sağlık çalışanlarının da en temel hakkı olan maaş promosyonu konusunda ilimiz sağlık teşkilatlarında ciddi anlamda bir huzursuzluk olup, yaklaşık 400 civarında sağlık çalışanı arkadaşımız mağduriyet yaşamaktadır.

 Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi olarak konu ile ilgili defalarca idarecilerle ve banka şubesi ile görüşmeler yapılmış, sorunun çözümü konusunda girişimlerde bulunulmuştur. Hatta, talep eden bazı arkadaşlarımız adına da sendikamız avukatlarınca hukuki işlem başlatılmıştır.
 

Sağlık çalışanlarını mağdur eden anlaşmaya,  protokolün  imzalandığı dönemde itiraz eden tek sendika Türk Sağlık-Sendikasıdır.

 

Bu gün, İlimiz sağlık teşkilatlarında görev yapan yaklaşık 400 civarında çalışanımızın mağdur edildiği ve o dönemin İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri, yetkili sendika yöneticileri ve ilgili banka şubesi yetkililerinin anlaşarak imza altına aldıkları 15.10.2010 tarihli Banka Promosyonu Protokolüne “ 5 yıllık sürenin çok uzun olduğu ve bu süre içerisinde göreve yeni başlayacak olan çalışanların mağduriyet yaşayacakları hususunda” yaptığımız tüm uyarı ve itirazlar kulak ardı edilmiş ve “biz yaptık oldu” mantığıyla duymamazlıktan gelinmiştir.

 

Dün altına imza atarak, sağlık çalışanlarına mağduriyet yaşattıkları bir problem ile bu gün ilgileniyormuş gibi görünmek, çok itibar gören etik bir davranış değildir. Yetkili sendikanın bu gün yaptığı da budur.

 

Yine; o dönemde “ Bu protokolde sıkıntılar var” dediğimizde, bizzat şahsıma “ Çok iyi bir anlaşma yapmışlar başkan” diyen, diğer bir sendikanın üst düzey yöneticilerinin de bu gün, Amerika’yı yeni keşfetmiş edası ile çıkardıkları feverana da anlam veremiyoruz.

 

Sorunun çözümünde amaca hizmet etmeyen açıklamalar ve bu açıklamalara yapılan, kişilerin özel hayatına ve aile yaşantısına varacak derece de dil uzatan haber yorumları, Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi ve sağlık camiasında görev yapan bireyler olarak bizleri derinden üzmüştür.

 

“Bir delinin kuyuya attığı taş” misali dönemin İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve yetkili sendika temsilcilerince yapılan ve sağlık çalışanlarına mağduriyet yaşatan 15.10.2010 tarihli banka promosyon anlaşmasının vebalinin de, o dönemde bu görevlerde olmayan şimdiki idarecilere (İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri) yüklenmesini de çok uygun bir tavır olarak görmüyoruz. Sağlığı yöneten bu üç idarecinin de ivedilikle bir araya gelerek, ilimiz sağlık teşkilatlarında faaliyet yürüten sendika yöneticileri ve maaş ödemesini yapan banka yetkililerinin de iştirak edeceği bir birliktelik oluşturup, çalışanların promosyon mağduriyetinin giderilmesi yönünde ciddi bir çalışma başlatmalarını ve sorunu çözüme kavuşturmalarını Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi olarak talep ediyoruz.

Zira, kaliteli bir hizmet üretiminin sağlanması yanında, bu hizmeti üreten çalışanların sorunlarının çözümü de, idarecilerin görevleri kapsamındadır.

 

Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi olarak, bu mağduriyetini yargıya taşımak isteyen sağlık çalışanlarına hukuksal olarak yardımcı olmaya devam edeceğiz. Ancak, açılan bu davaların kaybedilmesi durumunda ise arkadaşlarımıza alacakları maaş promosyonuna yaklaşan oranlar da, mahkeme bedeli çıkacağı uyarısında bulunmayı da, bir samimiyet ve dürüstlük olarak görüyoruz.

 

Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi promosyon mağduru olan tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında, konunun takipçisi olmaya devam edecektir.

 

Zaruret üzerine yapılmış olan basın açıklamamızın; Sorunun kaynağı olan ve sorunun çözümüne hizmet etmeyen bazı çevrelerce, amacından uzaklaştırılmış ve çapı kaçmış bu gündem üzerine yapılmış ilk ve son açıklama olduğunu beyan eder; Kamuoyuna ve tüm sağlık çalışanlarına saygılar sunarım. “ dedi.

DAHA ÖNCEKİ PROMOSYON İLE İLİŞKİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

 

 

Editör: TE Bilişim