Niğde İl Halk Sağlığı'nın başarılı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Altunhisar İlçesine Aile Hekimi olarak  atandı. 



Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Hakan Bayraktar'ın Ak Parti'den Kayseri Milletvekilliği için istifasının ardından boşalan Genel Sekreterliğe Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Balcı  atandı. 


VATANDAŞ ADINI KOYDU,  AKKAYA VİRÜSÜ!



Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde halk dilinde Akkaya Barajı kirliğinden kaynaklı "Akkaya Virüsü" olarak bilinen şiddetli ateş ve gribal enfeksiyonla hastanelere giden hastalar yoğunluktan şikayetçi.


Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisi ve Çocuk Hastanelerinin ve Bor İlçesi acil servisinin yoğunluğundan ve ve doktor azlığından şikayet eden vatandaşlar. Yetkililerin onca şikayete rağmen hastanelerdeki sorunlara karşı duyarsızlığından da şikayetçiler.


Çocuğu Hasta olan ve sitemize Niğde ve Bor İlçesi Acil Servislerindeki durumu cep telefonu ile  çekip ulaştıran B.Ç. isimli vatandaş  "Özellikle geceleri mesai dışında yoğun bir kalabalık oluyor. Geçtiğimiz haftalarda çoğumuz rahatsızlandı. Niğde Çocuk Hastanesine götürdük. Gece 21:15 sıralarında hastanede kayıt oluşturduk, ancak öğrendik ki bizden önce tam 274 hasta daha varmış ve gece yarılarına kadar bekleyebileceğimiz söylendi. Tek nöbetçi doktorun olduğunu öğrendik. Biraz bekledikten sonra kaydımızı iptal ettirip. Bor İlçesine tedavi için  gittik. Orasının da hasta yoğunluğu olarak  Niğde'den çok farkı olmasa da biraz bekleyerek  çocuğumuzu muayene edebildik"dedi. 


Vatandaşlar, son bir aydır yaşanan yüksek ateş ile birlikte gribal enfeksiyonun bu güne kadar hiç bir tedbir alınmayan Akkaya Çevre Kirliğinden dolayı salgın oluşturduğunu hastaların bu hastalığa "Akkaya Virüsü" adını verdikleri öğrenildi. 





Uzm.Dr. Fatih BALCI
Editör: TE Bilişim