Niğde’de 2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi hizmet vermeye başladı. Dr. Mehmet Güneş, Sağlıklı Hayat Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Güneş, Sağlıklı Hayat Merkezinde kanser taramalarından spor salonlarına, kadın ve üreme sağlığı hizmetlerinden çocuk ve ergen sağlığına, sigarayla mücadeleden diş hekimliğine kadar bütün vatandaşlara hizmet verileceğini belirtti.

2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Mehmet Güneş, hizmete giren sağlıklı hayat merkezi sayesinde, ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer alan ve erken teşhisin hayat kurtardığı meme kanseri, Kolon kanseri, rahim ağzı kanseri gibi kanserlerde taramalar yaparak erken tanı sağlamak. Yine alkol, tütün, madde bağımlılığıyla etkin bir şekilde mücadele etmektedir. Yine sonuçta Niğde'de görme, işitme, ağız ve diş taraması yapılmamış çocuk bırakmamaktır” dedi.

AİLELERE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLMEKTE

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 2 Nolu sağlıklı hayat merkezimiz hizmete açıldığını ifade eden Dr. Güneş, “ Sağlıklı hayat merkezimizde diyetisyenimiz gözetmenliğinde, beslenme danışmanlığı sağlıklı beslenme mutfağı eğitimi, yine spor eğitmenimiz ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde aktif olarak faaliyet gösteren spor salonumuz, plates salonumuz bulunmakta. Kadın ve üreme sağlığı hizmetleri, aile planlaması, doğum kontrol yöntemleriyle ilgili, danışmanlık hizmetleri ve gebe okulu hizmetlerimiz üreme sağlığı birimimizde verilmekte” dedi.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Sağlıklı hayat merkezinde kanser taramalarının da yapıldığını belirten Dr. Güneş, “ Yine kanser, erken teşhis, tarama ve eğitim merkezimizde mamografi, simir, gaitada gizli kan yöntemleriyle kanser taramalarını yapmaktayız. Ayrıca psikologlar ve sosyal hizmet uzmanımız gözetmenliğinde bireysel danışmanlık, aile danışmanlığı ve çocuk ve ergen sağlığıyla ilgili danışmanlık hizmetlerimiz, eğitim hizmetlerimiz bulunmakta. Bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele, sigarayla mücadeleyle ilgili hem psikoloğumuz hem de sigara bırakma polikliniğimiz aracılığıyla hizmet vermekteyiz. Yine okul sağlığı açısından aşılama hizmetleri, tarama hizmetleri ve eğitim hizmetleri, danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Diş hekimimiz gözetmenliğinde de koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerininin verildiğini belirtti.

112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

HEDEF 7’DEN 77’YE HERKESE SAĞLIK

Hedeflerinde Niğde'de görme, işitme, ağız ve diş taraması yapılmamış çocuk bırakmamak olduğunu ifade eden Güneş; “ Hedefimiz 7’den 77’ye herkese sağlıklı beslenme alışkanlığı edindirmek, fiziksel aktiviteyi teşvik etmek ve bedenen ve ruhen sağlıklı bireylerin yetişmesine olanak sağlamaktır. Yine ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer alan ve erken teşhisin hayat kurtardığı meme kanseri, Kolon kanseri, rahim ağzı kanseri gibi kanserlerde taramalar yaparak erken tanı sağlamak. Yine alkol, tütün, madde bağımlılığıyla etkin bir şekilde mücadele etmektedir. Yine sonuçta Niğde'de görme, işitme, ağız ve diş taraması yapılmamış çocuk bırakmamaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim