Sağlık Emekçilerinin 17 Nisan Grevine Niğde Ses Örgütlülüğü damgasını vurdu.


  Haber: Göksel Rıza Özkan

17 Nisan Sağlık Emekçileri grevine Niğde İlinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası temsilciliğine yönelik hukuksuz tahliye işlemi damgasını vurdu.

  

Son on gündür Niğde belediye başkanlığının yürüttüğü SES temsilciliğine yönelik “tadilat” gerekçeli tahliye işlemini protesto etmek için SES Niğde temsilciliği önünde oluşturulan grev çadırında toplanan sağlık emekçileri ve onlara destek veren Niğde Sağlık Hakkı Meclisi üyeleriyle Niğde HDK bileşenleri AKP’li Niğde belediyesinin SES’e yönelik yıpratma ve temsilciliği belediye binasından çıkartma saldırısını teşhir etmek için SES Niğde  temsilciliğin aldığı karar doğrultusunda iş yerlerini terk ederek Niğde belediye Binasında bulunan SES temsilciliği önünde toplanmaya başladılar. Saat 13 de SES Niğde başkanı Yılmaz Yıldız greve katılan emekçiler önünde yerel ve ulusal basın Niğde muhabirlerine Grev çadırını ve 17 Nisan eylemini neden böyle ördüklerini açıklayan basın açıklamasını kalabalık bir muhabir topluluğu önünde gerçekleştirdi.

 

Yaptığı basın açıklamasında “17 Nisan 2012 tarihinde G.Antep'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.Ersin ARSLAN ve Niğde de geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Sağlık Memuru Halim TONEL ve yine ilimizde görev yapmakta iken Kap Krizi nedeniyle hayatını kaybeden Dr.Elvan BİÇER ve tüm meslek şehitlerimizin gerek fiziksel, gerekse psikolojik (Mobbing) şiddet nedeniyle aramızdan ayrılmalarının sorumluları sağlıkta dönüşüm programı ınn mimarlarıdır. Bu nedenle ilk olarak Hayatını Kaybetmiş tüm Sağlık Emekçilerini anıyor, saygıyla selamlayarak her türlü SAĞLIKTA ŞİDDETE SON diyoruz.17 Nisan Grevi Niğde ilinde sendikam temsilciliğine yönelik tahliye saldırısını püskürtme eylemine dönüştü. Sağlıkta dönüşüm programının tüm yıkıcı etkilerine karşı yürüttüğümüz örgütlü mücadelenin Niğde ayağını geriletmek için 17 Nisan eylemimizin ön gününde gelen bu “tahliye” dayatması bizce manidardır. tüm baskılara ve dayatmalara rağmen Niğde SES 17 Nisan grevini örmüş, temsilcilik binasına sahip çıkmış,yerel ve ulusal medyanın gündemine oturmuştur.greve katılan destek veren SES temsilciliğine sahip çıkan tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür eder,bizi bu türden saldırılarla geri adım attıracağını sananlara demirden korksak terene binmezdik özlü sözünden hareketle fili,meşru ve demokratik mücadelemizi her şartta,her koşulda sürdüreceğimizi bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim.Bu gün saat 17 ye kadar burada olacağız gücü yeten varsa gelsin tahliye etsin.Diyerek basın açıklamasını bitirdi.

  

Fiili olarak Niğde belediye sarayı ana hizmet binası içine katılan SES Niğde temsilciliği binası yıkılmak istenen duvarlarıyla önünde oluşan sembolik grev çadırıyla ve atılan sloganlarla çok değişik bir görüntü oluşturdu.

  

Niğde emniyet müdürlüğü görevlilerinin yoğun bir biçimde gözlemlediği SES temsilciliği önündeki eylem saatler 14.30 gösterdiğinde ziyarete ve desteğe gelenlerin katılımlarıyla devam ediyor.










 

Editör: TE Bilişim