Niğde Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte düzenlediği “Atık Pil Toplama Kampanyası” sonuçlandı. Kemerhisar Sümer İlkokulu, 60 kilo 280 gram pil toplayarak kampanyanın birincisi oldu. Kampanya kapsamında il genelinde 173 kilogram pil toplandı.

Okullarda çevre bilinci konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla TAP’ın Niğde Belediyesi ile birlikte düzenlediği “Doğanın Pili Bitmesin” konulu pil toplama kampanyası 30 Nisan’da sona erdi. Kampanya kapsamında Niğde merkez ve ilçelerinde birer okula pil toplama kutuları dağıtıldı. Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ise okullarda çevre bilinci ve atık pillerin çevreye verdiği zararı konu alan seminerler verdi.

Kampanyanın sonunda Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki Sümer İlkokulu 60 kilo 280 gram pil toplayarak kampanyanın birincisi oldu. Kemerhisar Sümer İlkokulu ile birlikte kampanyaya dahil olan Çamardı Mehmet Akif Yatılı Bölge Ortaokulu, Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Altunhisar Çömlekçi İlkokulu ve Ulukışla 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde toplam 173 kilogram pil toplandı.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gözetiminde toplanan piller TAP’a teslim edilirken, kampanyada dereceye giren okullara önümüzdeki günlerde ödüllerinin verileceği bildirildi.


 
 
Editör: TE Bilişim