Niğde Devlet Hastanesinde yeni kurulan Koroner Anjiyografi Cihazı hizmete girerek ilk anjiyo ameliyatı gerçekleştirildi.

Haber: Selim GÖKEL

Niğde Devlet Hastanesi her geçen gün yeni teknoloji ile donatılıyor. Geçtiğimiz aylarda Niğde Devlet Hastanesinde Anjiyo Üntesi inşaatına başlanmış ve kısa sürede tamamlanmıştı. Anjiyo Ünitesinin tamamlanmasının ardından Koroner Anjiyografi Cihazı Niğde Devlet Hastanesinin hizmetine konuldu.

BÜYÜK İLLERE SEVK ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞECEK

Niğde’den büyük illere yapılan hasta sevki en çok kalp krizi teşhisi olduğu belirtiliyor. Niğde İlimizde kalp ve damar hastaları ileri tetkik ve tedavi amacıyla sevk edilen hasta sayısı 2014 yılındaki veriler göre sadece acil servisten sevk edilen yaklaşık 800 hastanın 523 tanesi kalp krizi olduğu düşünüldüğünde, Niğde Devlet Hastanesine kazandırılan bu cihazın Niğde için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor.

KAVAKLIOĞLU: İLİMİZ ÖNEMLİ BİR SAĞLIK İMKANINA KAVUŞTU

Anjiyo Ünitesi kurulması ve cihazın temini konusunda büyük çaba sarf eden Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Anjiyo ameliyatlarını artık Niğde Devlet Hastanemizde gerçekleştirerek il dışına sevk çilesinin önüne geçmek için başlattığımız Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesi kurulması alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup artık Yeni Koroner Anjiyografi Cihazımız hizmete başlamıştır. İlk anjiyo ameliyatları geçen Cuma başarıyla gerçekleştirilmiştir. İlimizden il dışına acil servisten ortalama 70 hasta sevk edilmektedir. Bu hastaların yaklaşık yüzde 89’u kalp krizi geçiren veya kalp krizi geçirme riski olan hastalardır. Yine ilimizde Kardiyoloji Polikliniğinde yıllık 40 bin-42 bin arasında muayene yapılmaktadır. Bu hastaların yaklaşık yüzde 5’i Anjiyografi gerekliliği nedeniyle il dışına sevk edilmektedir. Poliklinik ve acil sevklerinin ortadan kalkmasıyla artık yılda 1500-2000 anjiyo ameliyatı ilimizde yapılacak. Toplamda 1,5 Milyon TL’yi bulan Anjiyografi Ünitesi yatırımıyla ilimiz çok önemli bir sağlık imkanına kavuştu. Genel sekreterimize ve ekibine teşekkür ediyor; Memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum"dedi. 



Editör: TE Bilişim