Niğde’de kullanılan içme suyu tahlilleri periyodik olarak Niğde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılıyor.

Niğde Belediyesi'nden yapılan açıklamada, düzenli aralıklarla Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Niğde Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından periyodik olarak yaptırılan tahlil sonuçlarına göre Niğde’de kullanılan suyun halk sağlığı açısından herhangi bir sorun teşkil etmediği ve halkın içme suyunu rahatlıkla kullanabileceğinin onaylandığı belirtildi.



Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Niğde Halk Sağlığı Laboratuvarı 13 Kasım 2012 tarihinde verilen raporlara göre içme sularının, analizi yapılan su numunesinde belirlenen parametreler açısından 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olduğu kaydedildi.



İçme suyu numuneleri Niğde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından alınarak analiz ediliyor.

SOĞUK HAVA VATANDAŞI HASTA ETTİ

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, hastanelere bavşuran hasta sayaındaki ani artış nedeni ile il genelinde toplam 14 izlem noktasından ve okullardan su numuneleri alındığını belirtterek, numuneler sonucunda bakteri üremesi ve klor miktarı yönünden herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyledi. 

Öztürk, Niğde İli merkez ve ilçelerimizde son günlerde hava sıcaklığının yaklaşık 10 dereceye yakın düşmesinin  merkez hastaneleree başvuran hasta sayısında ani bir artış olmuştur. İlgili hekimlerle yapılan görüşmelerde bu hastaların çoğunun ateş, bulantı kusma, kırgınlık ve bazılarının karın ağrısı, ishal gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğu, hastaların genel tablosunun iyi olduğu ve her hangi bir yatış yapılmadığı bilgisini de verdi. 


Niğde hastanelik oldu… Bor zaten hastaydı…HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN














Editör: TE Bilişim