Bugün 14 Temmuz Tıp Bayramında Niğde Tabip Odası ile Niğde Barosu arasında sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında hukuki destek almaya yönelik bir protokol imzalandı.

PANDEMİ DE ALKIŞLAR VARDI, BUGÜN İSE  “GİDERLERSE GİTSİNLER” DENİLDİ

Doktorlar gündemden düşmüyor. Pandemide çok başarılı çalışmalar yapan doktorlar gerek siyasi irade gerekse vatandaşlar tarafından alkışlanırken, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart  bir toplantı da doktorlara yönelik “ Giderlerse gitsinler” şeklinde konuşmuş ve bu konuşması gerek sağlık çalışanları gerekse vatandaşlar tarafından tepki ile karşılaşmıştı.

DOKTORLAR KENDİ DERTLERİNE ÇARE ARIYORLAR

Doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının en büyük sorunu ise sağlıkta şiddet. Doktorların ve sağlık çalışanlarının maruz kaldığı fiili ve sözlü şiddeti önlemek için hükümet yetkilileri önlem almakta etkili bir çalışma yapmadı. Hal böyle olunca da doktorlar kendi dertlerine kendileri çare bulmak zorunda kaldılar. Özlük haklarının da   korunmadığı gerçeği ile karşı karşıya kalan doktorlar, şiddet olayları karşısında da  hukuki yardım alabilmek için Niğde Barosu ile protokol imzaladılar.

Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

DOKTORLARA HUKUK DESTEĞİ

Hekimlerin en büyük iki sorunundan birinin özlük hakları, diğerinin ise sağlıkta şiddet olduğunu ifade eden Niğde Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Bülent  Çakmak, sıkıntıları bilmekte ve çözüm arayışı için çalışmaktayız, bu kapsamda 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçmek için önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarımız içerisinde Niğde Tabip Odası Başkanlığı olarak Niğde Baro Başkanlığı arasında protokol imzaladık. Protokol kapsamında hekimlerimizin görevleri başında maruz kaldıkları fiili ve sözlü şiddet olaylarında Niğde Baro Başkanlığından her türlü konuda hukuki yardım almaları sağlanacak. Bu bağlamda Niğde Baro Başkanı Sayın Av. Emin Alper Öztürk'e ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ederim.

Baro Başkanlığı'nın destekleriyle bünyemizde oluşturduğumuz “Beyaz Kod Destek Birimi” sayesinde son dönemlerde sık sık karşılaştığımız şiddet olaylarında bütün hekimlerimizin her zaman olduğu gibi yanında olmaya devam edeceğiz, Niğde Tabip Odası olarak tüm hekimlerimizin14 Mart Tıp Bayramını kutlarız” dedi.

Editör: TE Bilişim