Niğde Özel Hayat Hastanesi, her geçen yıl kadrosunu uzman hekimlerle güçlendirirken, hizmet kalitesini de o derece arttırıyor.Niğdeli hastalar hastalıklarına çare bula bilmek için yıllardır çevre illere gitmekten Hayat Hastanesi sayesinde kurtuldular.Çevre illerdeki hastanelerde yapılan büyük operasyon tedavilerin artık hepsi Özel Hayat Hastanesinde gerçekleştiriliyor.Bir çok özel ve devlet hastanelerinde ultrasyon cihazı kısıtlı iken Özel Hayat Hastanesinde ihtiyaçtan fazlası olması hastaların günlük olarak sonuç almaları vatandaşları sevindiriyor.

 

Niğde’nin ilk ve tek özel hastanesi olma özelliğine sahip olan Özel Hayat Hastanesi hizmet vermeye başladığı günden itibaren halkın farklı, değişen talepleri ile beklentilerini karşılamak ve en iyi hizmeti sunmak adına her geçen gün kendini modern tıp araç ve gereçleri ile yenilerken, kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyor.

Özel Niğde Hayat Hastanesi, ilimizde Temmuz 1999 tarihinde Özel Hacettepe Tıp Merkezi adı ile hizmet vermeye başladı. Aralık 2006 yılında yeni binasına taşınarak hizmetini Esen Özel Hacettepe Hastanesi adı altında sürdürdü. Ağustos 2008 tarihinde adını Özel Niğde Hayat Hastanesi olarak yenileyen hastane, aradan geçen 13 yıla rağmen hâlâ Niğde’nin tek özel hastanesi olma özelliğini koruyor.

 

Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Doğan, ‘’Hastanecilik ve hizmet sektörü herkesin farklı ve değişen isteklerinin ve beklentilerinin olduğu, her gün gelişen ve değişen zor bir sektördür. Ama biz elimizden gelenin en iyisini yapmakta kararlıyız. Niğde’ye geldiğimiz günden itibaren hastanemizi iyileştirme ve en iyi hizmeti sunma adına azimle, arzuyla, yılmadan, usanmadan ve durmadan, gece gündüz demeden sürekli çalışıyoruz. Niğdeli hemşehrilerimizin de bize inanmasını ve uzattığımız eli tutmasını bekliyoruz’’ dedi. 

 

Hastanelerinin halen İç Hastalıkları, KBB, Göz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Anestezi ve Reanimasyon, Radyoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Diş, Diyet ve Acil Servis bölümleri ile hizmet vermeye devam ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, hastane acil servisinin ise 7 gün 24 saat esası ile çalıştığını vurguladı. Doğan, diğer branşların da hafta içi 08.30 – 18.00, Cumartesi günleri ise; 08.30-14.00 saatleri arasında hizmet verdiğini kaydetti.

 

 

HEDEF EN KALİTELİ HİZMET

 

Tamamı özel ve tek kişilik 25 hasta odasına sahip olan Özel Hayat Hastanesi, ayrıca iki erişkin yoğun bakım ve iki de yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile beraber toplam 29 hasta yatağına sahip. Halen 29 olan hasta yatak sayısını 39’a çıkarmak için hazırlamış oldukları projenin Sağlık Bakanlığı’ndan onaylandığını bildiren Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, projeyi kısa sürede tamamlama aşamasına getirdiklerini söyledi.

 

 

Projenin tamamlanması ile hastanelerinin fiziki görüntüsünün de de değişeceğini ancak, asıl hedeflerinin hizmet kalitesini en üst noktaya taşımak olduğunu ifade ederek, ‘’Önümüzdeki yakın dönemde de kadromuza bir Genel Cerrahi branşı daha eklemeye çalışıyoruz. Hemen akabinde ise bir Kadın Doğum, Beyin Cerrahi, Fizik Tedavi, Kardiyoloji, Cildiye gibi branşları da eklemek için yine Sağlık Bakanlığı nezrinde çalışmalarımız devam ediyor. Hastalarımızın bizden sürekli yeni branşlar için talepleri var. Bizde bu taleplere cevap vermek istiyoruz. Ama bu bağlamda tamamen Sağlık Bakanlığının kadro politikasına bağımlıyız’’ diye konuştu.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Doğan hastanelerinde verilen hizmetleri şöyle sıraladı: ‘’Hastanemizde Ultrasonografi, Tomografi, Kemik Dansimetresi, Mamografi, Direkt Grafi çekimleri ve Endoskopik görüntülemeler yapılabilmekte, Mikrobiyoloji ve Biyokimya, Patoloji Laboratuar hizmetleri verilmekte. Acil Servis ve tam teşekküllü acil yardım ambulansı ile ambulans hizmetleri de sunulmaktadır. İki ameliyathaneye sahip olan hastanemizde ortopedi de atroskopik ameliyatlar, kırık ve kist ameliyatları, protez, genel cerrahide hemoroid, kapalı (laparoskopik) ve açık safra kesesi ameliyatları, kapalı ve açık apandisit ameliyatları, kasık ve göbek fıtığı ameliyatları, gözde ‘’Fako’’ ile katarakt ameliyatları, YAG, ARGON ve SLT lazerler ile göz tansiyonu tedavisi, göz arkası kanama tedavisi, Kulak Burun Boğaz dalında bademcik, burun, geniz eti, sinüzit, rinoplasti  ameliyatları, Ürolojide açık ve kapalı taş ameliyatları, prostat, böbrek krif ameliyatları, kadın idrar kaçırma ameliyatları, inmemiş testis, üretra darlığı, sünnet, varikosel  ile kadın doğumda gebelik takibi, kadın hastalıkları ameliyatları, sezaryen, tüp bağlama, inseminasyon (aşılama) yumurtlama takibi, HSG (tüp açıklığı) yapılabilmekte ayrıca iki adet de normal doğum salonlarımız bulunmaktadır. Bu arada iki adet erişkin yoğun bakım, iki adette yenidoğan yoğun bakım yatağına sahibiz. Biri transport olmak üzere üç adet küvezimiz, yine yenidoğan sarılığı tedavisine yönelik üç fototerapi cihazımız var. En kısa zamanda da bir MR cihazı almak istiyoruz. Laboratuarımızı 2012 yılı başı itibaren tamamen yeniledik ve otomasyona bağladık. Ayrıca Üre Nefes Testi ile Alerji Testleri gibi önemli ve özel testleri de çalışmaya başladık. Üre Nefes Testi ile artık daha kolay ve pratik bir şekilde sadece bir nefes üfleme metodu ile helikobakter pyloriye bakabiliyoruz. Alerji testi yaptırmak için insanlarımız artık şehir dışlarına taşınmak zorunda değiller.’’

  

İŞE GİRİŞ RAPORU VERİLEBİLİYOR

 

Doğan özellikle Niğde’de bulunan işletmelerin en önemli sıkıntılarında birisi olan işe giriş muayeneleri, periyodik muayeneler, portör muayeneleri ve ağır ve tehlikeli iş raporlarını da verdiklerini bildirdi.

 

Pek çok işletme ile yaptıkları görüşmeler sonunda sağladıkları anlaşmalar ile söz konusu konulardaki raporları aynı gün içerisinde bekletmeden verdiklerini vurgulayan Doğan, ‘’Ağır ve tehlikeli işlerde çalışacakların işe girişlerinden önce mutlaka sağlık raporu alması gerekli. Ayrıca bu raporların iş koluna göre de içeriği şekilleniyor. Mesela gıda işletmelerinde çalışacak işçilerin rutin muayenelerinin dışında mutlaka gaita, burun, boğaz kültürlerine, hepatit markerlerine, bulaşıcı hastalıklarının olup olmadığına bakılması gerekli. Ya da tozlu ortamlarda çalışacakların solunum fonksiyon testleri, gürültülü ortamlarda çalışacakların Odiometrik ölçümlerinin yapılması gerekiyor. Yine işçinin çalışacağı alanda işin vasıflarına sağlıksal açıdan uygun olup olmadığı iş ve işçi sağlığı ve güvenliği için gerekli olan kontroller. Biz bunları işletmelere bir paket olarak sunuyor ve bilgilendirmeler yapmaya çalışıyoruz. Yurtdışı iş raporları ile  yurtdışına iş için gidecek vatandaşlarımıza sağlık raporları da vermekteyiz. Bu grupta da ülkeden ülkeye, iş kolundan iş koluna değişmekle beraber işçinin bulaşıcı bir hastalığı olup olmadığı ve işin vasıflarına uygunluğu irdeleniyor.

 

Hastanecilik ve hizmet sektörü herkesin farklı ve değişen isteklerinin ve beklentilerinin olduğu, her gün gelişen ve değişen zor bir sektör ama biz elimizden gelenin en iyisini yapmakta kararlıyız. Niğde’ye geldiğimiz günden itibaren hastanemizi iyileştirme ve en iyi hizmeti sunma adına azimle, durmadan, gece gündüz demeden sürekli çalışıyoruz’’ dedi. 

 

Hayat Hastanesi  Yönetim Kurulu Başkanı Salih Doğan, ‘’Niğde’nin bize inanmasını ve uzattığımız eli tutmasını bekliyoruz’’ temennisiyle sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim