Niğde Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi deneyimli ve her geçen gün artan uzman kadrosuyla hastaların sağlıklarını korumak, tetkik, teşhis ve tedavi etmek amacıyla, dünya standartlarında etkin, güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermekte.

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı  konu ile ilgili  yaptığı açıklamada; ''İlimizde sağlık anlamında fiziki ve teknik yeniliklerin devam ettiğini  belirterek,her geçen gün artan uzman hekim sayısıyla daha iyi kaliteli sağlık hizmeti sunmaya gayret ediyoruz.

 Hastanemizde çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniklerinde doğumdan itibaren 16 yaşına kadar hem koruyucu sağlık hizmeti, hem normal çocuk gelişiminin takibi yapılmakta olup, hastalıkların yatarak izlemi hususunda da gerekli hizmetler verilmektedir.  Çocuk hastalıkları kliniğimizde yapılan çalışmalarla çocuk uzmanı sayısında önümüzdeki aylarda artış  olacaktır.Yeni hekimlerimizin başlamasıyla daha da güçlenecek olan pediatri kliniğimiz bölgemizde büyük   bir rol üslenecek olup çocuk acil servisinde planlanan fiziksel değişiklikler ile de halkımıza daha iyi ve ferah bir ortam oluşturulacaktır.Yapılan yeni düzenlemeler ile çocuk acil servisinde mesai  saatleri dışında ve tatil günlerinde 2. poliklinik açılacak ve hastaların bekleme süreleri kısalacaktır''. dedi.

Niğde Devlet Hastanesi Süt 1 servisinde 20 yatak, Süt 2 servisinde 21 yatak, Büyük çocuk servisinde 12 yatak bulunmakta. Ayrıca çocuk yoğun bakım ünitesinde 7 ve yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 32 yatak olmak üzere toplam 92 yataklı birim olarak hizmet vermekte. Çocuk yoğun bakım ünitesinde 1. ve 2. düzey  hasta takibi yapılmakta olup, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde ise 1.,2. ve 3. düzey hastalar yeni doğan uzmanı eşliğinde başarı ile takip edilmekte olduğu belirtildi.

 

Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı. Dr. Güliz Gürer'de yaptığı açıklamada Hastanemiz çocuk acil servisine başvuran hastalar, acil hekimlerince değerlendirildikten sonra mevcut hastalığı açısından çocuk hastalıkları uzmanlarımıza danışılarak gerekli tetkik ve tedavileri yapılmaktadır. Hastaneye yatışı gereken hastalar, gerek servislere gerekse de yoğun bakım ünitelerimize yatırılarak tedavisi planlanmaktadır..Hastanemize 2015 yılında çocuk acil servise başvuran hasta sayısı 85134, aynı yıl polikliniklere başvuran çocuk sayısı da 68543’tür. Bu çocukların 4638’i yatarak tedavi  görmüştür.

Hastanemizde doğan bebekler uzman hekimlerimiz tarafından doğumdan itibaren düzenli  olarak muayene edilmekte, anne sütü beslenme ve bakım eğitimleri konusunda ailelere gereken eğitimler verilmektedir. Bebeklerimizin takibi doğum sonrası ilk olarak 1. haftada daha sonra ise ilk yıl 1 veya 2 ay aralarla 2. yıldan sonra ise 6 ay veya 1 yıl aralarla yapılmaktadır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim