Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi, market, kasap, pastane ve tatlı üreten iş yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Rutin bir şekilde sürdürdüğü denetimlerini Kurban Bayramı nedeniyle artıran Gıda Kontrol Ekiplerimiz, kasap, pastane, tatlı ve şekerleme üreten ve satan gıda işletmelerinde denetimlerini yoğunlaştırıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Asım Baş; “Yaklaşan Kurban Bayramı döneminde, vatandaşlarımızın kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma hazırlama işlemlerinin artacak olması nedeniyle hijyen şartlarının sağlanması ve kontrolü önem arz etmektedir. Bu sebeple kasap, pastane, tatlı ve şekerleme üreten ve satan gıda işletmelerinin genel hijyeni, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları gıda kontrol ekiplerimizce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu doğrultusunda yapılan denetimler dönem boyunca arttırılarak devam edecektir” dedi.

İl Müdürlüğünce yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde, bu olumsuzluğun giderilmesi için Bakanlığımız 174 Alo Gıda Hattına şikayet hakkını kullanmalarını tavsiye eden İl Müdürümüz Asım Baş; her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim