Niğde sağlık il müdürü Dr. Dursun Koç Biontech aşısının ellerinde 7 bin adet olmasından dolayı yaşanıla bilecek sorunlara karşı randevu ile yapıldığını, Sinovac aşısı olmak izteyenlerin randevu almadan aşılarını yaptırabileceklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Biontech aşısında aksama yaşanacağını açıklamıştı. Bu nedenle Biontech aşısı sadece randevulu olarak yapıldığını belirten Niğde İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, “Bakanımızın da açıkladığı gibi Biontech (Alman Aşısı) üretiminden kaynaklı bir sorun oldu “dedi.

Niğde’de ortalama 7 bin Biontech aşısı olduğunu ve bu aşıların da randevulu yapıldığını belirten Niğde İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, “Bu ortalama 2 bine kadar düşmüş oldu. Çünkü aile hekimlerinde ve hastanelerimizde randevu alınarak 182 üzerinden veya internet üzerinden aşı randevusu alındığında şu anda aşılarımızı yapıyoruz. Ondan dolayı bir sorunumuz yok ve aşılarımızda var. Aşımız yok değil kesinlikle Biontech aşımız var. Hatta 9 bine yakın aşımız var gece de geldi ama hala aile hekimliklerimizde dahil 140’a yakın noktada aşı yapıyoruz. Randevu alınırsa yapabiliyoruz çünkü randevusuz yapıldığında 1 günlük aşımız elimizde var. Dolayısıyla randevulu olan ikinci dozu gelmiş olan vatandaşlarımız var. Onlar mağduriyet yaşamasın diye bakanlığımız talimatı doğrultusunda randevulu sisteme tekrar geçtik” dedi.

Sinovac aşısı olmak isteyen vatandaşların randevu almadan aşısını yaptıra bileceğini ifade eden Dr. Koç; “ Bu sadece Biontech’le ilgili, Sinovac aşısı için yine vatandaşımız randevu almadan aşısını yaptırabilir. Sadece Biontech’in ülkemize sevkiyatındaki bir problem nedeniyle şu anda bu karar alındı. Muhtemelen 1-2 güne rahatlayacaktır. Çünkü bu gecede 5800 civarında Biontech aşımız geldi. Şu anda ilimizde ve randevu alınan noktalarda Biontech aşılarımız var, yapılıyor. Çünkü hangi aile hekiminde kaç tane aşımız var, kaç kişi randevu almış bunu sistemden görebiliyoruz. Dolayısıyla sabahları ona göre organizasyon yapıyoruz aşıları aile hekimliklerine vererek o günkü randevuyu karşılıyoruz “diye konuştu.

Niğde’de eczanelerin açılış ve kapanış saatleri değişti! Niğde’de eczanelerin açılış ve kapanış saatleri değişti!

Editör: TE Bilişim