Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Tuğba Özsoy Niğde Mevlana Ortaokulunda “ Sağlıklı Kahvaltı Tabağım” etkinliğine katılarak, öğrencileri kahvaltının önemi konusunda bilgilendirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklama da; Obezite, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biridir ve Dünyada ve ülkemizde hızla artmaktadır. Diyabet, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıkları da beraberinde getiren obezite, vücudun aşırı yağlanması ile başlayan kronik bir hastalıktır.

Bir hastalığın oluşmasını önlemeye çalışmak, tedavi etmeye çalışmaktan daha kolay bir yöntemdir. Obezitenin önlenmesi çalışmaları da küçük yaşlarda başlamalıdır. Fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını küçük yaşlarda edindirmeye çalışmak, bireylerin ileriki yaşlarda sağlıklarını daha iyi kontrol etmelerini sağlar.

Güne kahvaltı ile başlamak, özellikle okul çağı çocukları için çok önemlidir. Kişiyi zinde tutar, beyin faaliyetlerini hızlandırır, öğrenmeyi kolaylaştırır ve hafızayı güçlendirir. 


Mevlana Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerine yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı besin seçimi yapılması, kahvaltının önemi konularında, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Tuğba ÖZSOY tarafından düzenlenen eğitimlerin öğrencilerde daha da pekişmesini sağlamak adına, 13.12.2014 Cumartesi günü, Mevlana Ortaokulu rehber öğretmenleri önderliğinde, kulüp etkinliği olarak, ‘Sağlıklı Kahvaltı Tabağım’ etkinliği düzenlenmiş, sağlıklı beslenme uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılmıştır"denildi.



Editör: TE Bilişim