NÜSEM “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu”nun 2.sini düzenledi.


Niğde Üniversitesi  Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 2.si düzenlenen “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu” Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’nda 16-17 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kurs ile ilgili Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu”nun “Doğuma Hazırlık” konusunda açılacak olan kurslarda görev yapacak ebe, hemşire ve doktorları yetiştirmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.


Ülkemizde “Doğuma Hazırlık” konusunun Sağlık Bakanlığı tarafından desteklendiği ve teşvik edildiği belirtilen açıklamada günümüzde bebek bekleyen birçok çiftin olumlu bir doğum deneyimi yaşamak amacıyla bu kurslara katılmak istedikleri bunun sonucunda da bu tür kursları düzenleyecek ebe, hemşire ve doktorlara ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.  Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 2. kez düzenlenen “Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimi Kursu”na ebeler ve ebelik öğrencileri tarafından oldukça yoğun ilgi olduğu ve 48 katılımcı ile kursun yürütüldüğü belirtildi.

Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İsbir ve Yrd. Doç. Dr. Pınar Serçekuş’un eğitimci olarak görev aldığı kursta ilk gün doğuma hazırlık sınıfı felsefelerinden Lamaze, HypnoBithing, Aktif Doğum ve Doğal Doğum konularının ele alındığı ifade edildi. Doğuma hazırlıkta kas germe, nefes ve gevşeme egzersizlerinin gebelikte ve doğumda öneminin vurgulandığı ve gebelere doğum hazırlık sınıflarında bu bilgiler verilirken dikkat edilecek noktaların sunulduğu kursun ikinci gününde doğuma hazırlık sınıflarında kullanılan farklı eğitim modellerinin, grup çalışması ile tartışıldığı ve doğuma hazırlık sınıflarının yürütme ilkeleri ve program örneklerinin sunulduğu bildirildi. Teorik eğitimin yanı sıra kas germe egzersizleri, nefes egzersizleri, gevşeme egzersizleri, masaj teknikleri ve doğum pozisyonlarına yer verilen kursun kapanış kokteyli ve katılım belgelerinin takdimi ile sona erdiği belirtildi. 


 

Editör: TE Bilişim