112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde etkili olurken, 40 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiği 100 binin geçkin kişinin yaralandığı asrın felaketinde Ülke genelinde olduğu gibi yaraların sarılması için Niğde’de seferber oldu.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı gönüllü sağlık personelleri de depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gitmek için yola çıktı. İlimizden toplam 61 sağlık personeli enkaz bölgelerinde depremzedelere hizmet verecek. 61 kişilik kafilenin 17’sini Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları oluşturuyor.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tarafından yapılan açıklamada, gönüllü sağlık personellerinin yola çıktığı aktarıldı. Yapılan açıklamada, “Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde görev yapan 61 kişiden oluşan gönüllü sağlık personelimiz deprem bölgesi Kahramanmaraş’a yola çıktı. Yolunuz açık olsun” denildi. Kahramanmaraş’a giden sağlık personellerinin ne kadar süreyle deprem bölgesinde kalacakları ise henüz netlik kazanmadı.

Editör: TE Bilişim