Başhekim Elmas, Dr Doğan BaranKadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 2011 Eylül ayından itibaren 2 Çocuk Psikiyatri Uzmanı’nın görev yapmakta olduğunu belirtti.


Çocuk Psikiyatri Servisinin, Çocuk Poliklinikleri ile aynı koridorda bulunmasının birtakım sıkıntılar doğurduğunu ifade eden Başhekim, “2011 Eylül ayından itibaren 2 Çocuk Psikiyatri Uzmanımız görev yapıyor. Şu anda çocuk poliklinikleri ile birlikte aynı koridoru kullanıyorlar. Ancak zaman içerisinde idare olarak bazı hastalarımızın bu konudan rahatsızlık duyduğunu, birtakım hoşnutsuzların olduğunu gözlemledik” dedi.

Çocuk psikiyatrisinin görüşmelerinin yarım saat, 1 saat kadar sürebildiğini belirten Elmas,

“Her ne kadar randevu sistemi olsa da hastaların bekleme sürelerinde bazen uzamalar olabiliyor. Bu süre zarfında da kalabalık bir ortamda psikiyatri hastalarının beklemesinin çocuklar ve aileler açısından sıkıntılar oluşturduğunu gözlemledik. Bunun sonucunda hastanemizin daha önce aktif olarak kullanmadığımız bölümünü küçük bir tadilatla kullanılır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu bölüm çocuk psikiyatri olarak hizmet verecek. İki Çocuk Psikiyatri Uzmanımız, Psikologumuz, kendine ait bir sekreteri olan ve hastanenin normal hasta giriş çıkışının sağlandığı kapıdan farklı bir girişi olan bir kısım hizmet verecek” diye konuştu.

7-8 ay süren bir çalıma süresi içerisinde Çocuk Psikiyatrisine başvuran hastalardan bir grup hastanın il dışına çıktığını gözlemlediklerini ifade eden Başhekim Elmas, “ Burada da diğer hasta çocuklarla aynı ortamda bulunmama ve daha izole bir ortamda muayene olma isteğine sahip olduğunu gözlemledik. Bunun üzerine de bir tadilat çalışması başlattık, çalışmalar neticesinde güzel bir mekânın ortaya çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

Tadilatı bu hafta içerisinde tamamlanacak olan ünitenin,1 hafta sonra hasta bakılır duruma geleceğini ifade eden Elmas, “ İki Psikiyatri Uzmanımız günlük ortalama 40- 50 civarında hasta muayenesi yapıyor. Normalde bir Psikiyatri Uzmanı günlük ortalama 30 hasta bakabilir. Yani şuandaki kapasitemizin 2 katı kadar hasta bakabilecek durumdayız. Ünitemizin faaliyete geçmesiyle tahmin ediyorum ki hasta sayımızda da bir artış yaşanacak. Ünitemizde psikiyatri, psikolog ve hemşireden oluşan bir grup çalışması yapılacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim