Ahiler Kalkınma Ajansı 12. Kalkınma Kurulu Toplantısı Nevşehir İli Avanos ilçesinde bulunan Double Tree Hilton Otel’de gerçekleştirildi.

 

 AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN başkanlığında yapılan toplantıya Kalkınma Bakanlığı Daire Başkan Vekili Erol OHTAMIŞ, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, AHİKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice ŞAHİN, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ ve AHİKA’nın görev yaptığı 5 ildeki kalkınma kurulunda yer alan il müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve Ajans personeli katıldı.

 

 İlk olarak kürsüye gelen AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ; Kalkınma Kurulu’nun önemine değinerek, bu kuruldan çıkan fikirlerin Ajansa vizyon kattığını ifade etti.

  

 AHİKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice ŞAHİN ise; Kalkınma Kurulu olarak AHİKA görev bölgesindeki 5 ilde gerçekleştirdikleri fizibilite çalışmalarının Bölge Planına altlık oluşturması açısından önemli bir çalışma olduğuna değinerek, 2015 Mali Destek Programlarında dezavantajlı gruplara yönelik sosyal projelerin kabul edilmesinden dolayı da Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

 

Ardından kürsüye gelen Kalkınma Bakanlığı Daire Başkan Vekili Erol OHTAMIŞ ise, “Bölgesel Kalkınma” kavramına değinerek Kalkınma Ajanslarının çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Ohtamış, Kalkınma Kurulu’nun amacının projelere aktarılan kaynakların etkili ve doğru kullanılmasını sağlamak olduğunu da vurguladı.

   

          Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kalkınma Kurulu, yerel paydaşlardan oluşması ve bölgenin sorun ve ihtiyaçlarına hâkim olması sebebiyle, Ajansın bölgedeki faaliyetlerinde yol gösterici bir görev üstlenmektedir.”

 

        Toplantı, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ve sonuçları 27 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan 2015 Mali Destek Programları hakkında bilgi verildikten sonra 2015 yılı Ajans faaliyetleri ile ilgili sunum ile devam etti. 2016 yılı Ajans faaliyetleri ile ilgili Kalkınma Kurulu üyelerinin görüşlerinin alındığı oturumla toplantının öğleden önceki bölümü tamamlandı.

   

Kalkınma Kurulu üyeleri, öğleden sonraki bölümde ise, güneş enerji panel sistemleri projeleri ile AHİKA’dan 2012 ve 2014 Mali Destek Programlarında mali destek alan iki projeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

 

 

Üyelerin, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Güray Seramik Müzesi ziyaretleri ile AHİKA 12. Kalkınma Kurulu Toplantısı sona erdi. 



http://www.borhaber.net/saglik/ahika-12-kalkinma-kurulu-toplantisi-nevsehirde-yapildi-h17032.html

Posted by Bor Haber on 11 Haziran 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim