SES Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız, tüm sağlık çalışanlarını talepleri için alanlarda, omuz omuza grevde olmaya davet etti.

Yıldız: “Hekiminden diş hekimine, hemşiresinden ebesine, sağlık teknikerinden teknisyenine, laborantından biyoloğuna, diyetisyeninden sosyal hizmet uzmanına ve taşeron sağlık emekçisine kadar tüm sağlık çalışanları, iş, ücret ve gelecek güvencesi ile iş yeri güvenliği için, nitelikli bir sağlık hizmeti sunumu için, halkın sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemi için; 14 Mart 2014 tarihinde acil hizmetler ve yatan hastalar dışında hizmet vermeyecek” dedi.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ile birlikte mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Yıldız: “AKP Hükümeti döneminde daha da hızlandırılan “Sağlıkta Dönüşüm Programı”’na karşı birlikte bir mücadele yürüttük ve bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Yıllardır sağlık ve sosyal hizmeti hak olmaktan çıkaran, ticarileştirerek parayla alınıp-satılan, üzerinden “kar” elde edilen bir hizmete dönüştüren, çalışanların iş-işyeri güvencesini kaldıran, performansa göre çalıştırarak rekabet ettiren, ağır iş yükü altına sokan, her türlü şiddetle karşı karşıya getiren bu programa karşı yürüttüğümüz ortak mücadele sürüyor.

Şu sıralarda, sağlık çalışanlarına sağlık alanında yapılan uygulamalarla, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı tamamlayıcı birçok düzenlemeler dayatılmaktadır. Bu düzenlemelerin en yenileri 2013 sonları ile 2014 başlarında yasa ile kesinlik kazanmıştır.

Öğretim üyelerinin “Tam Gün” düzenlemesi ile özele pazarlanmasından, zorunlu hizmette ayrıcalığa;

Ruhsatsız sağlık hizmeti sunma adı altında bir suç tanımlayarak hizmeti hapis ve para cezası tehtidi ile yasaklamaktan, sülük-kupa tedavisi gibi bilim dışı alternatif hizmetleri ruhsatlandırmaya;

Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık emekçilerine hastanelerin acil servislerinde nöbet tutma zorunluluğundan, tüm sağlık emekçilerine ikamet sınırlaması getirmeye,

Yıllar yılı siyasilerin kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirdiği niteliksiz sağlık eğitiminden, sağlık alanındaki çocuk işçiliğine kadar sağlık çalışanlarını neredeyse hiçleştiren, en önemlisi insan sağlığı ve toplum sağlığını hiçe sayan olumsuzluklara karşı mücadele yürüttük, yürütmeye devam edeceğiz...Bu mücadelede işyerlerimizde, işyeri sağlık ve sosyal hizmet meclislerimizde tüm çalışanlar ile yeniden bir araya gelerek ortak mücadeleyi büyütmek, işkolu emekçilerinin tümünün görevidir. Yine sağlık hakkı mücadelesinde toplumun örgütlü kesimleri ile bir araya gelerek “Sağlık Hakkı Meclisleri”ni güçlendirmek ve aktif hale getirmek de bizlerin sorumluluğundadır.

İş, ücret ve gelecek güvencesi ile iş yeri güvenliği için, nitelikli bir sağlık hizmeti sunumu için, halkın sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemi için; 14 Mart 2014 günü Acil Hizmetler ve yatan hastalar dışında hizmet veremeyeceğiz. Tüm emekçileri 14 Mart’a kadar yapacağımız eylemlere/etkinliklere katılmaya ve 14 Mart günü taleplerimiz için alanlarda, omuz omuza g(ö)rev’ de olmaya davet ediyoruz.

Mücadelemiz insanca bir yaşam ve insanca bir sağlık hizmeti sunabilmek içindir” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim