Altın piyasasını değerlendiren Niğde Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem, döviz ve ONS’un altının fiyatını etkilediğini ve altındaki yükselmenin devam edebileceğini, ONS’un yükselmesi altının dolar karşısındaki değerinin yükselmesine neden olur, oda altın fiyatlarının yükselmesine etki eder” dedi.

Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi” Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi”

Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem açıklamalarında; “ONS bir ağırlık birimi, ölçü birimi daha çok kıymetli madenlerin hesaplanmasında kullanılıyor. Bizim sektörümüzde altında 1 ons 31.10 gram altına eşittir. ONS’un yükselmesi demek altın fiyatının yükselmesi demektir. Altın fiyatının yükselmesi yönünde beklentimiz var. Diğer piyasa şartlarına bakacak olursak altın biraz düşük kaldı. İyide bir yatırım aracı beklentimiz yüksek, 1200-1400 civarında seneyi kapatır diye tahmin ediyoruz. Tabi ki döviz ve ONS’un fiyatlarının yükselmesi var. Döviz ve ONS, altının fiyatını etkileyen etmenler. ONS’un yükselmesi altının dolar karşısındaki değerinin yükselmesine neden olur oda fiyatların yükselmesine etki eder, eş değer olur” dedi.

ONS Yükseldikçe Altında Yükseliyor

ONS’un yükselmesi altın fiyatlarının yükselmesine birebir etki eder diyen Erdem; “Bazen de doların düşmesi onsun yükselmesi yine altın fiyatlarının yükselmesine neden olabilir. Şuanda mesela kilo bazında hesaplayacak olursak 1 ons 1850 dolar civarında bunun 2000 dolar olması demek ONS altının şuan ki fiyatının yani 990 TL’nin 1200 TL olması demektir. O yüzden birebir etkilidir.” İfadelerine yer verdi

Editör: TE Bilişim