Ömer Fethi Üstatla yüz yüze tanışmam 6-7 yıl öncesine dayanıyor.Niğde yerel gazetelerinde yazdığı folklorik yazılarını ilgi ve beğeniyle okuyarak tanış kınlığın deyim yerindeyse “Milattan Önceki” tarihlere dayanır.
 
    Hep merak ederdim nasıl bir “memleket sevgisi” yıl 365 gün Niğde’yi,ören yerlerini,tarihi turistik yerlerini ve en önemlisi Niğde insanını bıkmadan usanmadan sürekli yazıya döker ve paylaşır diye! Yazdığı yerleri, yerinde görüp inceleyerek,aktardığı olayları bire bir canlı kaynaklardan yada birinci derece akrabalarından dinleyerek ve onları sözcüklere döküp sayfalar dolusu yazarak kalıcılaştırma görev ve bilincini sürekli tutmak hep nasıl bir çalışma disiplini,nasıl bir yaşam tarzı diye merak ederdim.
 
      Elbette ki bir iki sonda ile kimdir ,Niğde sevgisi nereden gelir diye naçizane büyüklerimizden sordum soruşturdum.Adana da sendikacılık deneyini mi istersiniz, genel müdürlük deneyini mi  istersiniz ve fakat en önemlisi kime sorsam kelimenin tam anlamıyla “gerçek bir Niğde sevdalısı” unvanı mı istersiniz ?İşte bu olumlu bilgilere ulaştım ve yazılarını daha dikkatli okumaya takip etmeye başladım.
 
      2004 Aralık ayı sonu yada 2005 Ocak ayı başlarında Ömer Fethi Gürer şimdi de çalışma ofisimiz olan Niğde Belediyesi 3. katındaki sendikamız yönetim odasına alçak gönüllü ve mütevazi bir takdimle kendisini tanıtarak girdi. “Beni bilmeye bilirsiniz ben Ömer Fethi Niğde Şehriyle ilgili bir kitap çalışmam var, bazı bilgileri derlemek için sizleri rahatsız ettim” girişiyle kendini tanıtmasıyla , yaydığı pozitif enerjisiyle ve evindeymişçesine rahat hareketleriyle beni ve yanımdaki arkadaşları mest etmişti.Öncelimiz olan TÖS ,Töb Der örgütlülüklerinin 65 ten 1980’e kadar yönetici ve üst kurul delegelerinin isimlerini sormuş ve bizden bilgi talep etmişti.TÖS ün düzenlediği “Devrimci Öğretmen Şurası” ve Töb Der’in düzenlediği “Demokratik Eğitim Kurultayı” 1968-1978 dokümanlarının toplandığı ve sendikamız Eğitim Sen’in yeniden baskıya sunduğu kitapları kendisine takdim edip o yıllardaki yöneticilerimizin ve üst kurul delegelerinin adının geçtiği sayfaları beraber incelediğimizde Ömer Fethi üstadın yüzündeki memnuniyet bizleri de layıkıyla memnun etmişti.
 
       Yüz yüze tanışmamızın ardından 3 yıl süreyle Niğde de bulunduğu sıralarda programa tik olarak yaptığı yerel gazeteler ziyaretlerinde tesadüfen birkaç kez karşılaşıp hal hatır ve çalışmalarda başarılar temennili konuşmalarımızın dışında ve elbette ki günlük yazılarını takip etmenin dışında bir iletişimimiz olmadı. 2007 yerel seçimlerinde Bor ilçemize CHP den belediye başkan adaylığını duyunca ne yalan söyleyeyim aday gösterildiği partiyi takdir ettim.Ömer Fethi üstadı yerel yönetim gibi zorun zoru ve bir o kadar da meşagatli bir göreve ikna etmelerinden dolayı.
 
        Tam da o günler de Bor Eğitim Sen Temsilciliğimizin düzenlediği sendikal çalışma için Bor İlçemiz de bulunduğumuz bir gün çalışma sonrası Bor temsilcilik binasında sohbet ederken “ışığınızı yanık gördüm geldim” diyerek içeri giren Ömer Fethi üstat bildik politikacı tiplemesinin dışında bir profil sergileyerek Bor ilçemiz hakkında hazırladığı kitabı ve Bor ilçemizle ilgili projelerini bizle paylaştı.Seçimlerin sonucu malum ama üstat Niğde ve Bor Kitaplarıyla bilgi birikimini bizlerle, okuyucu kitlesiyle paylaşarak gönüllerimizin bir kez daha galibi olmuştu.
      03 Kasım 2010 Çarşamba günü bizzat kendisi gelip “6 Kasım günü iki yeni kitabımın tanıtım ve imza günü var” diyerek verdiği davetiye “üretmenin ve paylaşmanın” haklı gururunu gösteriyordu. Üstadın imza gününe katıldım, bir önceki tanıtımda olduğu gibi sunuş konuşmasını büyük bir hayranlıkla dinledim,yine bir önceki tanıtımda yaptığım gibi kendine “imza” kalemimi (1.00 mm) takdim ederek yeni kitaplarını imzalatarak aldım.
 
      “Niğde Spor Tarihi,Niğde Söylence-Şaka, Fıkra-Anlatı ” kitaplarına verdiği emekten dolayı teşekkürlerimi iletip,yeni çalışmalarını sabırsızlıkla beklediğimi ilettim.
 
         O yoğunlukta belirtemediğim bir cümlemi de bu yazımızın başlığı yaparak sevgili Niğdelilerle paylaşmak istedim.
 
         Ömer Fethi Üstat sizinle aynı memleketli olmaktan gurur duyuyorum, iyi ki varsınız ve ne mutlu biz Niğdelilere Niğde’yi yazıyorsunuz. Tüm samimiyetimle sağ olun.