Niğde'ye Tıp Fakültesi yapılması yaklaşık 15 yıldır gündemde.  23. Dönem Ak Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel bu konuyu sık sık gündeme getirdi.  Niğdeli İş Adamı Ferit Şahenk'lerden talep edildi. Bu konuda o dönemin  bütün milletvekilleri ve Niğde bürokratları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmüşlerdi. Ancak bu istek kadük kaldı. 

Havaalanından umudu kesince şimdi Tıp Fakültesi tekrar gündemde...

Bugün Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Vali Necmeddin Kılıç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin olmak üzere Niğde heyeti Tıp Fakültesi taleplerini iletmek üzere Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr. M.A. Yekta Saraç'ı ziyaret etti. 


Ziyaret sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu;  Bugün Niğde Heyeti olarak hayırlı bir hedef için bir çalışma toplantısında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ile biraraya geldik. Niğde Valisi Necmettin KILIÇ, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ve İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN ile birlikte YÖK Başkanı Sayın SARAÇ’a üniversitemizi, ilimiz ve çevresindeki kentlerin konumunu, altyapı ve hasta portföylerini, mevcut durumun Tıp Fakültesi kurulmasına elverişli yönlerini anlattık. Niyet hayr akıbet hayr olur inşallah"dedi. 

Editör: TE Bilişim