Niğde Yeşilburç köyü ilerisinde bulunan Uzandı Vadisi'ndeki Gebere Barajı yanına yapılan mesire alanında, Niğde Belediyesi çeşitli aktiviteler için eğlence mekanları da oluşturuldu. Gebere Barajının alınddaki piknik alanları düzenlenerek yeni piknik ekipmanları oluşturuldu, Uzandı Vasini karşılıklı olarak havadan geçen zeplin tesis edildi. Yine çocuklar ve gençler için birçok oyun alanları, aktivite merkezleri  oluşturuldu. 

Bugün Gebere Mesire alanının açılışı yapıldı. Açılışa Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bazı  ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.  

Vali Mustafa Koç törende yaptığı konuşmada;  "Bu güzellikler vatandaşlar için yapılıyor. Burayı anlamlı kılacak olan sizlerin buraya sahip çıkmanız. Bir hizmeti yapmak önemlidir ama yaşatmak, devam ettirebilmek sizlerin elinde. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.  AK Parti Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergun da alanın hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise mesire alanında ATV pisti, zeplin, dev salıncak, paintbol sahası, jumping de bulunduğunu belirterek, "Hafta sonu insanların vakit geçirebilecekleri, misafirlerini getirebilecekleri ve çocuklarıyla eğlenebilecekleri adrenalini ve heyecanı bol bir alanı Niğde'ye kazandırdık. Hedefimiz burayı her sene büyütmek. Alanı farklı etkinlikler katarak Niğde'nin hatta bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz. Bizlere destek olan milletvekillerine, Valimize, Özel İdare'ye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri alanı gezdiler.