Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecekleri Gastronomi Festivalinin de Niğde’nin her yönüyle tanıtımı kapsamındaki projelerinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

NİĞDE TURİZİMDE HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANACAK

Niğde’nin doğal güzelliklerinin, tarihi eserlerinin, turistik değerlerinin tanıtımının yanı sıra, hatırı sayılır derecede yöresel ürünleri ve gastronomiyle ilgili unsurlarının olduğuna değinen Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bu kapsamda, şehrimizin her değerini tanıtmaya kararlıyız. Niğde’nin turizm pastasından hak ettiği değeri alabilmesi adına çaba sarf ediyoruz. İki yıl önce Patates Festivali, geçen yıl Elma Festivali düzenledik. Geçtiğimiz aylarda ise Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali yaptık. Ayrıca Gençlik Festivali ve Kardan Adam Festivalleri gerçekleştirdik. Bu festivallerimizle Niğde’mizin her yönüyle tanıtılmasına katkı sağladık. Ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz festivallerimize hemşehrilerimizin de büyük ilgi göstermesi, yeni festivaller düzenlemek için bizi motive etti.” Dedi.

1-31

3-12

FESTİVALLER ŞEHRİ NİĞDE…

Niğde’yi Festivaller Şehri haline getirmeyi amaç edindiklerini de anlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “6-8 Ekim tarihleri arasında ise Gastronomi Festivali düzenleyeceğiz. Niğde’mizin gastronomiyle ilgili çok önemli değerleri olmasına rağmen, bu değerlerin hem Niğde özelinde hem ülke genelinde tanıtılamamış olmasından yola çıkarak, önce kent merkezinde tarihi bir binaya Gastronomi Evi kurduk. Burada, Niğde’mize has yemeklerin, günümüz yemeklerinin ve Osmanlı yemeklerinin sunumunu yapıyoruz. Çok önemli geri dönüşler aldık. Turizm firmaları, Gastronomi Evi için ilimize turlar düzenlemeye başladı. Bu Niğde’miz için önemli bir gelişme.” İfadelerini kullandı.

DOLU DOLU 3 GÜN

6-8 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri Gastronomi Festivaliyle, Niğde’nin yeme ve içme kültürünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı amaç edindiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Festivallerin, şehrin sosyo ekonomik ve kültürel yönden katkısı büyük. Festivalimize ünlü sanatçılarımızın yanı sıra, dünyaca ünlü şefler katılacaklar. Renkli etkinliklerle birlikte dolu dolu 3 gün geçireceğiz. Başta Niğdeli hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz.” Diye konuştu.