Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin etkin olarak kullandığı Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde hesap açarak öğrencilere ulaşmayı hedefliyor.

 


İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yasaklamanın bir çözüm olmadığını belirterek; “Öğrencilerimiz ne kadar yasaklasak da bu tür sosyal paylaşım sitelerini kullanıyor. Bizler yasaklamak yerine onlarla beraber olabilmek için, sorunlarını, isteklerini alabilmek için onların dünyasına yer almak istedik ve sosyal ağlarda hesap açtık” diye konuştu.

 


Sosyal ağların insanların iletişimini, etkileşimini, işbirliğini, çalışmasını ve hatta öğrenme sürecini bile etkilediğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Günümüzde milyonlarca kullanıcı gerçek kimlikleri ile sosyal ağlar üzerinde çevrimiçi olarak yer almaktadır. Öğretmenler ve öğrencilerimiz de interneti aktif bir şekilde kullanmaktadır. Onları görmezlikten gelmek yerine birlikte çalışmak, her türlü paylaşımı yapabilmelerini istiyoruz. Öğrencilerin okul dışında öğretmen ile iletişim kurabilmelerini, soru sorabilmelerini, bu yolla iletişimlerini de açık tutmalarını istiyoruz” dedi.

 


Ailelerin ve öğretmenlerin internet ve sosyal ağ konusunda bilgilenmelerini, çocuklarını bu ortamda yasaklamadan takip etmelerini ve kontrol etmelerini isteyen Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Gelişen teknolojinin ve çağın gerisinde kalamayız. Bir idarecimiz, bir öğretmenimiz, bir öğrencimiz bize her an ulaşabilmeli, sorunu aktarabilmelidir. Bize her türlü iletişim kanalından ve sosyal ağlardan ulaşan her mesajla yakından ilgileniyoruz.  Eğitimle ilgili her türlü haberleri duyurmak, vatandaşların fikir, öneri ve sorunlarına daha hızlı ulaşmak ve çözüm üretip bilgilendirme yapabilmek adına sosyal paylaşım sitelerini aktif bir biçimde kullanıyoruz” şeklinde konuştu.



Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne

www.facebook.com/NigdeMEM ve www.twitter.com/cekinci sosyal ağ adreslerinden
ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.
 








Selim GÖKEL'in notu ; Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü facebook ve Twitter sayfalarının yanında, kurum haberlerini en güzel dil  ile, en hızlı ulaştıran kurumların başında yer alıyor. Yerel basına, kurum programlarını veya bir konu hakkında bilgilendirme gibi konuları telefon, elektronik posta gibi hızlı iletişim araçları ile ulaştırıyor. Bazı kurumların   basın bürosunu bile daha oluşturmadıklarını görüyoruz. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünün örnek olmasını temenni ediyor, teşekkürlerimizi iletiyoruz.









Editör: TE Bilişim